- Skal gjøre oss stolte av landet vårt

De nye norske passene skal være en del av folkesjela, sier designerne bak.

TRE FARGER: De nye passene kommer i tre farger, og ultraviolett lys fremkaller et nordlyslignende design inni passet. Foto: Neue Design Studio.
TRE FARGER: De nye passene kommer i tre farger, og ultraviolett lys fremkaller et nordlyslignende design inni passet. Foto: Neue Design Studio. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De nye designet på de norske passene hylles verden over.

Både den britiske avisa The Guardian, og flere design- og trendmagasiner, er rause i beskrivelsen av utseende på våre nye pass

Passene er lagt i pennen av Neue Design Studio i Oslo, som vant designkonkurransen.

- Helt fantastisk Skaperne av våre nye reisepapirer er også fra seg av begeistring over den gode tilbakemeldingen fra inn- og utland.

- Det er jo helt fantastisk at både presse og publikum setter pris på konseptet, sier Gøril Kvamme, daglig leder i Neue om oppmerksomheten.

- Vi har lykkes med å få frem noe som er både relevant og allment akseptert. Enkelthet er ofte det beste, legger hun til.

Kvamme er opptatt av at de nye passene skal gjøre oss stolt av å være norsk.

- Et pass er en av de sterkeste identitetsbærerne en nasjon har, noe som hjelper oss være stolt av å være norsk. Et norsk pass skal være tett knyttet til folkesjela vår, og man skal føle eierskap og behandle det som det verdidokument, sier hun.

Skal være som ei bok Mange har latt seg spesielt begeistre av nordlyset som grensepoliti kan fremkalle i de nye passene ved å bruke ultrafiolett lys. Kvamme sier den ideen kom fra en tanke om at hele landet måtte representeres i passdesignet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer