- Skal ha misbrukt gutt (12)

Over tjue politifolk har slått til mot Michael Jacksons ranch, «Neverland», etter opplysninger om at popstjernen har misbrukt en tolv år gammel gutt.

Michael Jacksons eventyrranch, «Neverland», er omringet av 20 politifolk tirsdag kveld. De har ransakelsesordre, men det er fremdeles uklart hva de leter etter.

En ambulanse skal ha forlatt «Neverland» mens politiaksjonen pågikk, men det er ikke kommet opplysninger som tyder på at det var pasienter i den.

Bortreist

Popstjernens talsmann, Stuart Backerman, sier til verken Jackson eller hans tre barn var tilstede på ranchen da politiet slo til. De er i Las Vegas, der 45-åringen har jobbet med en ny video de siste tre ukene.

Backerman sier han ikke har noen detaljer om etterforskningen, og ville ikke kommentere saken.

Jacksons advokat, Zia Modabber, sier hun ikke heller vet hva politiaksjonen skyldes.

Ikke arrestordre

Neverland ligger i Santa Ynez Valley, rett utenfor Santa Barbara i California.

Politiet skal ha slått til ved 17.30-tida norsk tid, og er fortsatt på stedet.

- Dette er del av en pågående etterforskning, sier en talsmann for politiet i Santa Barbara.

Det er ikke ustedt arrestordre på Jackson

. - Men siden politiet har fått ransakelsesordre, mener dommeren at det er skjellig grunn til å tro at et lovbrudd har funnet sted, sier Harvey Levin, produsent for programmet Celebrity Justice.

- Overgrep

To timer etter at politiet slo til mot ranchen, pågikk husransakelsen fremdeles. Politiet vil ikke si noe om hva som er bakgrunnen for aksjonen, men ifølge Court TV har politiet slått til etter at en tolv år gammel gutt har beskyldt popstjernen for seksuelle overgrep.

Jacksons nære venn, Uri Geller, sier han ikke har hørt om anklagene.

- Han er svært godtroende og naiv, han er barnslig og etter min mening, svært uskyldig, sier Geller.

- Som en far, ville jeg ikke hatt noe å gjøre med en person hvus jeg hadde hatt den minste tvil om at vedkomemnde kunne gjøre noe galt mot et barn, sier Geller.

Ba om etterforskning

Razziaen skjer samme dag som Epic Records slippet samlealbumet «Number Ones», med Jacksons største hits og den nye låta «One More Chance».

De nye sexanklagene kommer ni år etter at en tretten år gammel gutt beskyldte ham for sexovergrep. Partene kom til enighet utenfor retten, og Jackson ble aldri tiltalt for overgrepene.

I en britisk dokumentar fortalte popstjernen at han ofte delte seng med små gutter som besøkte ham i «Neverland». Flere støtteorganisasjoner for barn ba om at Michael Jackson måtte politietterforskes etter at dokumentaren ble vist i februar.

Kilder: AP, CNN, Reuters, Court TV, Sky News, Fox News.

ANKLAGD: Politiet har slått til mot Michael Jacksons «Neverland», etter angivelige anklager om seksuelle overgrep.
NEVERLAND: Popstjernens ranch har både karuseller, dyrehage og en liten jernbane.
RAZZIA: Minst 20 politifolk var på stedet da razziaen ble gjennomført.