Avicii:

Skal ha planlagt comeback-turné før han døde

Den avdøde artisten skal ha trukket seg fra en planlagt comeback-turné i siste liten.

DØDE BRÅTT: Avicii etterlot seg en verden i sjokk da han døde brått forrige uke. Nå skriver den tyske avisa Bild at han planla comeback i skjul. Foto: Amy Sussman / NTB scanpix
DØDE BRÅTT: Avicii etterlot seg en verden i sjokk da han døde brått forrige uke. Nå skriver den tyske avisa Bild at han planla comeback i skjul. Foto: Amy Sussman / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke døde DJ og produsent Tim Bergling (28) brått i Oman. Han var bedre kjent under artistnavnet Avicii - en verdensstjerne og en foregangsmann i EDM-sjangeren.

I sine mest aktive år spilte Bergling rundt 300 konserter i året over hele verden. I 2016 la han derimot turnélivet på hylla for å berge helsa.

I et intervju med Rolling Stone i fjor fortalte han at «det hele handlet om suksess for suksessens skyld», og at han ikke hadde glede av det lenger.

SLUTTET MED KONSERTER: På det meste spilte Avicii 300 konserter i året. I 2016 sluttet Avicii helt med turnélivet. Foto: Barry Brecheisen / NTB scanpix
SLUTTET MED KONSERTER: På det meste spilte Avicii 300 konserter i året. I 2016 sluttet Avicii helt med turnélivet. Foto: Barry Brecheisen / NTB scanpix Vis mer

- Det er veldig lett å bli for hekta på festing på steder som Ibiza. Du blir ensom og får angst. Det blir som gift, sa han i intervjuet.

- Planla comeback

Nå skriver Expressen at han planla comeback i skjul før dødsfallet. En større turné skal nemlig ha ligget i kortene i fjor.

De siterer den tyske avisa Bild som skriver at han planla tre konserter i Tyskland i samarbeid med dem.

I utgangspunktet skulle turneen ha blitt offentliggjort i november i fjor.

Ifølge Bild skal prosjektet blitt lagt på is rett før offentliggjørelsen. En måned seinere skal alle planer ha blitt trukket tilbake.

Jobbet med album

Neil Jacobson, sjef i Geffen Records, sa nylig i et intervju med Variety at et nytt Avicii-album var så godt som klart før han døde brått.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Bare 48 timer før dødsfallet gikk verden rundt, hadde Jacobsen snakket med ham på telefonen.

De to diskuterte da hvilke gjesteartister som skulle være med på albumet. Hva som nå kommer til å skje med musikken er foreløpig uklart.

- Jeg aner ikke. Jeg kommer til å sette meg ned og snakke med familien når alle har fått anledning til å puste igjen. Jeg har aldri opplevd at noe slikt har skjedd med en artist som jeg har jobbet så tett med tidligere. Jeg håper på å få råd fra familien, så vi kan finne ut av hva Tim hadde ønsket at vi skulle gjøre, sa Jacobsen til Variety.

Beste musikken på flere år

Den erfarne bransjemannen beskrev Aviciis nye låter som artistens beste på mange år.

- Vi jobbet med det, og det var den beste musikken hans på flere år, for å være helt ærlig. Jeg vet det, fordi jeg jobbet med ham på alle albumene hans. Han var så inspirert, så gira, sa Jacobsen og fulgte opp:

- Vi måtte sette tidsgrenser på når vi skulle slutte for dagen, for Tim kunne holde på i 16 timer i strekk. Det lå i hans natur. Man måtte dra ham ut: «Tim, kom igjen. Gå og legg deg. Få litt hvile.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer