Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal ha sendt tidligere Mossad-agenter fra mystisk etteretningsbyrå etter ofrene sine

Slik ville Harvey Weinstein stoppe publisering, ifølge New Yorker.

Harvey Weinstein Sexual Harassment
Harvey Weinstein Sexual Harassment Vis mer

Filmprodusenten Harvey Weinstein skal ha leid inn privatetterforskere og advokater i et forsøk på å hindre at overgrepsanklagene mot ham ble publisert.

Ifølge The New Yorker hyret Weinstein inn etterforskere, blant dem tidligere Mossad-agenter, til å granske skuespillere og journalister. Målet skal ha vært å hindre offentliggjøring av hans angivelige seksuelle overgrep.

Det skriver journalisten Ronan Farrow, som kom med avsløringene om at den mektige filmprodusenten også skulle ha begått voldtekter, i en ny stor reportasje med tittelen «Harvey Weinsteins hær av spioner».

Der skildrer han hvordan Weinsteins folk oppsøkte blant andre Rose McGowan med falsk identitet, og prøvde å fritte henne ut for å få informasjon – blant annet gjennom å utgi seg for å være en advokat som spesialiserte seg på kvinnerett. Vedkommende viste seg å være en tidligere Mossad-offiser.

Oppsøkte journalister

Etterforskere skal ha oppsøkt flere av kvinnene, samt tatt for seg journalister for å se hvilke av Weinsteins ofre som lot til å snakke med pressen, og ha samlet informasjon om dem, skriver The New Yorker videre.

Og formålet var klart: Hindre offentliggjøring av beskyldningene mot Weinstein, står det angivelig i Weinsteins kontrakt med etterretningsselskapet Black Cube, som han hyret inn sammen med Kroll, et firma som spesialiserer seg på risikoanalyse.

Weinstein skal ifølge Farrows opplysninger ha satt i gang høsten 2016. I løpet av det året som gikk fram til avsløringene sto på trykk i The New York Times og The New Yorker nå i oktober, skal privatetterforskerne ha samlet opplysninger om «dusinvis» av mennesker, og satt sammen såkalt psykologiske profiler – som tidvis fokuserte på deres personlige eller seksuelle historier.

HEVDER HUN BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer Vis merVis mer

– Paranoid

Rose McGowan sier at hun er blitt «helt paranoid» av å ha blitt utsatt for Weinsteins etterforskning: – Alle løy til meg, hele tiden. Jeg har levd inni et speilhus på tivoli, sier hun til bladet.

Weinsteins advokat David Boies bekrefter i The New Yorkers reportasje at han undertegnet kontraktene med de to etterforskningsselskapene, men at det ikke var ham som hadde valgt dem ut – eller som dirigerte arbeidet de utførte.

I en uttalelse avviser Weinsteins talsperson Sallie Hofmeister anklagene fullstendig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling