BOND-SKURK? Chiwetel Ejiofor kan være aktuell som Bond-skurk i «Bond 24». Her er han under årets Oscar-utdeling, der han var nominert som beste skuespiller for «12 Years a Slave». Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK / SCANPIX
BOND-SKURK? Chiwetel Ejiofor kan være aktuell som Bond-skurk i «Bond 24». Her er han under årets Oscar-utdeling, der han var nominert som beste skuespiller for «12 Years a Slave». Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK / SCANPIXVis mer

Skal han forsøke å kverke James Bond i neste film?

Og de neste Bond-pikene kan bli svenske.

(Filter): Hvordan «toppe» forrige (og tidenes beste?) Bond-skurk Javier Bardem? Regissør Sam Mendes kan ha funnet svaret.

Ifølge kilder Variety har snakket med, ønsker nemlig EON Productions og Mendes «12 Years a Slave»-aktuelle Chiwetel Ejiofor som ny Bond-skurk.

Foreløpig skal det ikke være gitt noe konkret tilbud til Ejiofor, men det undersøkes nå om «Bond 24» (2015) får plass i hans timeplan.

Ejiofor er et av de hotteste skuespillertalentene i britisk film for tiden. Om det altså blir ham i rollen, føyer han seg pent inn i rekken av andre anerkjente skuespillere som har spilt Bond-skurk: Robert Shaw, Christopher Lee, Christopher Walken og Mads Mikkelsen, for å nevne noen (blant de som har spilt håndlangere er det imidlertid mye rart).

Innspilling ved årsslutt Under åpningen av bilutstilingen Bond in Motion i London nylig, kunne Bond-produsent Barbara Broccoli fortelle undertegnede at castingen av neste skurk er klar om noen måneder.

- Vi befinner oss på et tidlig stadium. Vi begynner å filme mot slutten av året og neste film kommer ut i slutten av 2015. Dette er spennende tid for oss. Vi har jobbet med manuset med John Logan, Sam Mendes og Daniel (Craig), og det utvikler seg stadig. Dette er den spennende delen når vi forener alle de kreative kreftene og begynner å utvikle actionsekvensene. Det finnes ingen begrensninger for øyeblikket. Vi har ennå ikke valgt skurken, så vi håper å velge noen en gang i løpet av de neste par månedene, sa Broccoli. 

Blofield vender tilbake? Hvilken spesifikk rolle kan Ejiofor være tiltenkt? Nylig sikret MGM og Danjaq (holdingselskapet bak Bond-produksjonsselskapet Eon Productions) seg alle rettigheter og interesser i boet til den avdøde irske produsenten Kevin McClory.

Dette innebærer at Broccoli-familien og MGM nå eier samtlige rettigheter til de mye omtalte «Thunderball»-manusene, herunder rettigheten til å anvende forbryterorganisasjonen SPECTRE - inklusive Bond-skurken Ernst Stavro Blofeld.

Det nylige oppkjøpet har ført til at mange Bond-fans spekulerer i et comeback.

Nylig fikk manusforfatter John Logan spørsmål fra Empire om den ikoniske skurken vender tilbake i «Bond 24». Interessant nok ville Logan verken avkrefte eller bekrefte dette spørsmålet.

To svenske Bond-piker? Ifølge Variety skal Bond-skaperne også skal være på jakt etter en skandinavisk Bond-pike til Bond 24. Kan dette bety at vi vil få den første norske Bond-piken siden Julie Ege i «On Her Majesty's Secret Service» (1969)? Trolig ikke.

Igjen kan det være svenske Bond-piker som ender opp i neste Bond-film. Skal vi tro Aftonbladet har Ida Engvoll («Mig äger ingen») og Disa Östrand («Känn ingen sorg») prøvefilmet for «Bond 24».

- Jeg sier ingenting om det. Alt om filmserien er veldig hemmelig. Men den auditionen gikk bra med tanke på omstendighetene. Du har bare en tagning på deg og den situasjonen er veldig spesiell, er alt hun vil si til Aftonbladet.

Foruten Daniel Craig, er Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw og Rory Kinnear de eneste som hittil er bekreftet for «Bond 24».

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter