Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal han regissere «Hobbiten»?

Fra «Pans Labyrint» til Tolkiens verden.

(Dagbladet.no): Før jul ble det klart at Peter Jackson, til tross for søksmål og støy, har signert en avtale om å produsere de to kommende filmene basert på «Hobbiten» av J.R.R. Tolkien.

Det har imidlertid vært uvisst hvem som skal stå for regijobben - det har allerede vært spekulert i blant andre «Spider-Man»-regissøren Sam Raimi.

Mange vil kanskje trekke et lettelsens sukk når regissøren nå synes å være utpekt. Ifølge Reuters vil det ærefulle oppdraget mest sannsynlig tilfalle meksikanske Guillermo del Toro.

Del Toro er mest kjent for den Oscar-nominerte «Pans Labyrint», en effektfull skrekkfilm godt plantet i fantasiverdenen. Etter å ha nytt respekt for sine spansktalende filmer (som «Chronos»), har del Toro også gjort Hollywood-suksess med filmer som «Blade 2» og «Hellboy» - han er nylig ferdig med oppfølgeren til den siste.

Lenge var innspilligen av «Hobbiten» i det uvisse, etter at filmselskapene New Line og MGM røk uklare med Peter Jackson om inntektsfordelingen. Selskapene ville ikke risikere store pengesummer på å lage filmene uten Jackson, så avklaringen før jul var et nødvendig skritt for at de skulle bli noe av.

Jackson, som er opptatt med innspillinger som «The Lovely Bones» og «Tintin» om dagen, hadde selv ikke kapasitet til å regissere, men skal sammen med del Toro følge nøye med på manusskrivingen - straks den setter i gang etter at den pågående manusforfatter-streiken i Hollywood ender.

Begge «Hobbit»-filmene skal spilles inn samtidig, og filmingen er planlagt å starte i 2009. Lanseringen av de to filmene er satt til henholdsvis 2010 og 2011. Handlingen vil følge boka, der Bilbo Baggins blir med Gandalf i jakten på dragen Smaugs skatt.

HOBBITSES: Her er de fire hobbitene fra «Ringenes Herre»-filmene på tur. Når Bilbo Baggins begir seg ut på tur i «Hobbiten»-filmene regissert av meksikaneren Guillermo del Toro, skjer det i tiden før dette. Foto: NEW LINE / FILMWEB
HOBBITSES: Her er de fire hobbitene fra «Ringenes Herre»-filmene på tur. Når Bilbo Baggins begir seg ut på tur i «Hobbiten»-filmene regissert av meksikaneren Guillermo del Toro, skjer det i tiden før dette. Foto: NEW LINE / FILMWEB Vis mer
STORT PRESS: Det er ikke få som vil gå Guillermo del Toro etter i sømmene når han mest sannsynlig tar fatt på regijobben av «Hobbiten».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media