DEBATT

Skal hatet fritt få fortsette?

Solveig Horne og Erna Solberg overser viktige arenaer for radikalisering.

KRITISERER REGJERINGEN: Hvorfor utvises det null interesse for å vite hva barn i Norge lærer på koranskoler? spør Hege Storhaug i dette innlegget. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KRITISERER REGJERINGEN: Hvorfor utvises det null interesse for å vite hva barn i Norge lærer på koranskoler? spør Hege Storhaug i dette innlegget. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens handlingsplan mot radikalisering fokuserer på hatefulle ytringer. Det er fortjenstfullt. Når det så bes om innspill, hopper regjeringen bukk over helt sentrale arenaer som radikaliserer våre unge. Hvorfor?

26. november arrangerte inkluderingsminister Solveig Horne og statsminister Erna Solberg møte med organisasjoner om «hatefulle ytringer». 30. november fikk medlemmer av den ekstreme internasjonale tyrkiske islamistbevegelsen Milli Görüs foredrag på Høyskolen i Oslo og Akershus, angivelig i en kjønnssegregert sal. Budskapet var: Er kvinner i jobb, ødelegges en hel generasjon barn. Feminisme er en uting. En europeisk muslim er ikke britisk eller norsk muslim. Da drepes den kulturelle arven. De unge skal kalle seg tyrkiske muslimer.

Forstår Regjeringen hva som er et sentralt steg på radikaliseringsraketten - utsondring fra nasjonalstaten? Jevnlig flys hatpredikanter inn til Norge med budskap til unge i tråd med IS’ metoder og visjoner: opprettelse av et kalifat, henrettelser og avkapping av lemmer, og den sedvanlige markeringen av avsky overfor de europeiske sekulære statene. Hvorfor tillater regjeringen dette?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer