Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal henge ut folk i salen som bruker mobiltelefonen

Framgangsmåten brukes allerede i Beijing og Shanghai. Nå skal den testes i West End i London.

IRRITERENDE: At noen sitter ved siden av deg med telefonen på, bare såvidt innenfor synsfeltet, gjør deg irrasjonelt sint. Det vil et teater i London gjøre noe med. Foto: Getty Images
IRRITERENDE: At noen sitter ved siden av deg med telefonen på, bare såvidt innenfor synsfeltet, gjør deg irrasjonelt sint. Det vil et teater i London gjøre noe med. Foto: Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du irritert deg over at sidemannen har holdt på med smarttelefonen under en forestilling? Enten telefonen ringer, eller vedkommende filmer eller tekster underveis?

Den britiske avisa The Times forteller at et teater i det berømte West End i London har annonsert at de vil forsøke noe nytt for å avskrekke folk fra å bruke mobilen under forestillingen.

Ideen er hentet fra Kina, der store teatre i Shanghai og Beijing peker en laserstråle mot personer i salen som holder på med mobiltelefonen. Håpet er at uthengingen skal gjøre at andre tenker seg om en ekstra gang før de gjør det samme.

De kinesiske teaterne mener at også dette kan være distraherende, men at det alt i alt er mindre irriterende enn de lysende skjermene på smarttelefonene, ifølge The Times. 

Anthony Biggs, som er kunstnerisk ansvarlig på det aktuelle West End-teateret Jermyn Street Theatre, synes det er verdt det.

- Det er så mye av det at vi må finne en måte å stoppe det på. Det er ikke effektivt nok å bare sende en montasje av telefoner som ringer før forestillingen starter. Jeg synes vi skal bruke laserstråler. At noen sitter ved siden av deg med telefonen på, bare såvidt innenfor synsfeltet, gjør deg irrasjonelt sint. Det er ikke nødvendigvis ulovlig, men du får lyst til å drepe dem likevel, sier han til The Times antakeligvis uten å mene det siste for bokstavelig.

Giuseppina Piunti, en operasangerinne som har opptrådt på en av stedene i Beijing som praktiserer laserlys mot synderne, sier til New York Times at hun synes det er en god idé.

- Det er veldig smart, veldig kjapt og veldig effektivt. De burde bruke lasere over hele verden. Jeg kan se dem fra scenen, men det er mye mindre distraherende enn kamerablitzer.

Benedict Cumberbatch har tidligere bedt fansen la være å filme under forestillingene hans.

Ifølge The Times-artikkelen mistet Kevin Spacey besinnelsen da han spilte Shakespeare-stykket Richard III i Sydney for noen år siden. «Fortell dem at vi er opptatte!» ropte han angivelig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!