Skal heterofile steines?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skal heterofile som er utro steines? Eller skal de bare piskes? Koranen anbefaler pisking, men Muhammed krever steining, gjerne med pisking først. Gjentatte ganger har Islamsk Råd nektet å ta avstand fra henrettelse av homofile i land hvor dette skjer. I stedet har de spurt det europeiske fatwarådet hvorvidt det er i overensstemmelse med islam å henrette homofile. I sitt ønske om total ansvarsfraskrivelse nekter Islamsk Råd samtidig å sette saken inn i sin sammenheng. Hvis man først spør hva man skal gjøre med homoseksualitet ifølge islamske rettskilder, er det umulig å se dette uavhengig av andre former for sex. Om man drøfter dødsstraff for homoseksualitet, må man samtidig vurdere om ikke utro heterofile også skal henrettes. Man må dessuten drøfte hvordan man skal piske de som har heterosex før ekteskapet.

Koranen fordømmer klart en del former for sex. Både heterosex før ekteskapet og sex mellom menn fordømmes, selv om det er uklart hvordan dette skal straffes. Når det gjelder menn som har sex med menn, understrekes det at de skal slippe straff om de angrer oppriktig. Heteroutroskap er derimot adskillig verre og straffes med hundre piskeslag. I hadithene, vitnesbyrdene om hva Muhammed sa og gjorde, finner man at profeten

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer