Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal hjelpe norsk regissør å jage hekser

David Fincher-kollega bistår Wirkola.

FÅR MANUSHJELP: Tommy Wirkola er ett skritt nærmere å få realisert sin amerikanske filmdrøm. 
Foto: Tore Meek / Scanpix
FÅR MANUSHJELP: Tommy Wirkola er ett skritt nærmere å få realisert sin amerikanske filmdrøm. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no) «Død Snø»-regissør Tommy Wirkola er svært nær å få virkeliggjort drømmen sin: Å lage en modernisert utgave av eventyret om «Hans og Grete», der de to godtegrisene er blitt profesjonelle heksejegere som bekjemper fienden med alle tenkelige midler.

Wirkola har fått til en avtale med produksjonsselskapet til Will Ferrell i forbindelse med prosjektet, som har fått tittelen «Hansel & Gretel: Witch Hunters».

Nå har det også kommet på plass en manusforfatter som skal flikke på den norske regissørens originalmanus, rapporterer amerikanske bransjemedier.

- Godt tegn
Ifølge The Hollywood Reporter heter mannen Dante Harper. Han har tidligere jobbet med stjerneregissør David Fincher, i arbeidet med å gjøre den genierklærte tegneserien «Black Hole» til film - et arbeid som fremdeles pågår.

Wirkola tolker engasjementet til Harper som at studioet har tatt et skritt i retning av å gi grønt lys for prosjektet. Om Paramount sier ja, kan filmingen starte allerede i 2010.

- Nå prøver jeg å holde beina på jorda, men det at Dante har kommet ombord tar jeg som et godt tegn, sier 29-åringen.

Han fikk ideen til prosjektet for flere år siden, og skrev selv førsteutkastet til manuset i noen intense sommermåneder. Siden har han gått flere runder med produsentene og studioet. 

Ikke komedie
Ideen om å gjøre «Hans og Grete» til en slags moderne action/eventyrkomedie har Wirkola hatt i svært lang tid. Amerikanske medier sammenlikner prosjektet med den britiske zombiekomedien «Shaun of the Dead», men det er en sammenlikning regissøren ikke er videre begeistret for.

- Det er ikke en komedie, dette her. Det blir en veldig blodig actionfilm, ispedd litt svart humor her og der, sier han.

Det er slett ikke uvanlig at manus går gjennom flere forfattere før en film blir realisert. I Hollywood er det en helt egen yrkesgruppe kalt manusdoktorer, som blir hyrt inn av studioer for å ferdigstille manuskripter. Blant de mest kjente er David Mamet, som finansierer sine egne filmer ved å jobbe som manusdoktor for andre.

Produsenter på «Hansel & Gretel: Witch Hunters» blir ifølge The Hollywood Reporter Will Ferrell, regissør Adam McKay, Chris Henchy og Kevin Messick.

PRODUSERER FILMEN: Komistjernen Will Ferrell. FOTO: SCANPIX/AP
PRODUSERER FILMEN: Komistjernen Will Ferrell. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media