Skal hjelpe ZZ Top å finne tilbake til seg selv

Rick Rubin er mannen.

VETERANER MED NY GIV: Fredag kveld spiller ZZ Top i Norge, og for første gang på nesten ti år har trioen med seg ferskt materiale. Det er spilt inn med den banebrytende produsenten Rick Rubin. Foto: AP / NTB Scanpix
VETERANER MED NY GIV: Fredag kveld spiller ZZ Top i Norge, og for første gang på nesten ti år har trioen med seg ferskt materiale. Det er spilt inn med den banebrytende produsenten Rick Rubin. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når ZZ Top står på scenen i Notodden i kveld, er det med en aldri så liten nyhet i bagasjen. For første gang på nesten ti år har Texas-trioen nytt materiale å presentere.

Bandet som brukte sine første ti år fra debuten i 1971 på å bli kjent for sine lange skjegg og syv klassiske bluesrock-plater, har det siste tiåret brukt mer tid på scenen enn i studio. Samtidig har bandets status økt, og i 2012 står de klar for et platecomeback.

I kulissene står amerikaneren Rick Rubin, den meritterte og like skjeggete superprodusenten som skal hjelpe ZZ Top å finne seg selv, slik han har gjort med alle fra Metallica og U2 til Shakira og Linkin Park.

Frekk bluesrock For ZZ Top har vært litt borte fra seg selv siden de ble MTV-favoritter på 80-tallet med albumet «Eliminator» og singlene «Gimme All Your Lovin», «Sharp Dressed Man» og «Legs».

Det som i starten var «that little ole band from Texas» med humoristiske og hardtrockende bluesepos om bråkmakere, øldrikkere, billige solbriller og fristende jenter i de amerikanske sørstatene, ble på 80-tallet et småeksperimenterende rockeband med en forkjærlighet for synthesizere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer