- Skal ikke være en nasjonalsang for norsk selvhyllest

NRK nektes å bruke Jokke-klassikeren «Her kommer vinteren» i skisammenheng.

JOKKES BROR: Christopher Nielsen er tegneserieskaper og broren til avdøde Joachim Nielsen. Han har nektet NRK å bruke «Her kommer vinteren» i skisammenheng. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
JOKKES BROR: Christopher Nielsen er tegneserieskaper og broren til avdøde Joachim Nielsen. Han har nektet NRK å bruke «Her kommer vinteren» i skisammenheng. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jokke & Valentinerne-låta «Her kommer vinteren» har ved flere anledninger lydsatt oppsparket til NRKs deking av vintersportsesongen.

Nå har imidlertid avdøde Joachim «Jokke» Nielsens bror, tegneserie- og filmskaper Christopher Nielsen, gitt statskanalen forbud mot å bruke låta i vintersportsendingene sine.

- «Her kommer vinteren» handler på ingen måte om vintersport, så ingen skal få lov å gjøre den om til en nasjonalsang for norsk selvhyllest, sier Christopher Nielsen, som sitter på rettighetene til sin avdøde brors verker, til Dagbladet.

• Her kan du lese teksten til «Her kommer vinteren».

- Hat og forakt Sist onsdag startet ski-VM i Oslo. Men det blir ingen heidundrene allsang av «Her kommer vinteren» fra storskjermen i Holmenkollen mens Petter Northug og Marit Bjørgen peser forbi i skisporet. Det er Nielsen ganske fornøyd med å ha satt en stopper for.

- Jeg håper det er et skikkelig skår i gleden for alfahannene og alfahunnene i skisporet, disse som jeg hater og forakter akkurat slik min bror gjorde. Låta er på ingen måte laget for dem, selv om Peanøtthjerneforbundet tror det, forteller Nielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer