Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Skal Ingrid Alexandra slippe Pytagoras også?

Lederen i Noregs Mållag, Marit Tennø, er ikke sikker på om det er nødvendig at landets regent i det hele tatt kan skrive.

LÆRER IKKE NYNORSK: Prinsesse Ingrid Alexandra lærer ikke nynorsk på privatskolen hun går på. Her sammen med kronprins Haakon under en festforestillingen i Universitetets aula i anledning kong Haralds 25 år som regent. Da leste hun et dikt av Halldis Moren Vesaas. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LÆRER IKKE NYNORSK: Prinsesse Ingrid Alexandra lærer ikke nynorsk på privatskolen hun går på. Her sammen med kronprins Haakon under en festforestillingen i Universitetets aula i anledning kong Haralds 25 år som regent. Da leste hun et dikt av Halldis Moren Vesaas. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Denne uken fikk vi vite at prinsesse Ingrid Alexandra ikke lærer seg nynorsk på Oslo International School. Den nyheten var ikke du så begeistret for, Marit. Hvorfor ikke? - Prinsessa vår er jo prinsesse for alle i Norge, også de som skriver nynorsk. I følge læreplanene i Norge så skal alle lære seg både nynorsk og bokmål fordi det er to likestilte språk. At den fremtidige regenten vår ikke gjør det, synes jeg er uheldig.- Til VG sa du at dette er uheldig «rent symbolsk». Men rent praktisk er det jo veldig heldig. - Hva mener du med det?- Hun slipper to språk i norsk. Hun trenger bare lære seg ett. Det er vel heldig?- For sin egen bekvemmelighet, ja. Sånn er det jo med det meste her i verden. Skal hun slippe Pytagoras også da? Nå er det sånn at vi i Norge mener at det er viktig at alle lærer seg både nynorsk og bokmål. Prinsessa skal også gjøre det. Det jeg mente da jeg sa symbolsk, var at det er symbolsk fordi hun er prinsesse. Av alle som bor i Norge så kan det godt hende at det ikke er sikkert at akkurat hun i fremtiden trenger nynorsk. Det er ikke sikkert det å være regent krever at du skal kunne skrive i det hele tatt - det vet ikke jeg så mye om. Derfor sa jeg symbolsk. Men den som skal styre landet bør ha vært innom det alle andre må innom. - Hørte du da hun leste Halldis Moren Vesaas sitt dikt under feiringen av kong Haralds 25-årsjubileum på tronen? -    Ja, og jeg skjønner godt at kongen vår fikk tårer i øynene da.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Les Dagbladet Pluss til over påsken for bare 1 krone.

3 MÅNEDER

HELGEKUPP

1 kr*

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 1 kr* 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249,-/3 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER

449 kr

(Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr 6 måneder. Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (249,-/kvartal). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?