- Skal jeg tipse bartenderen?

Les svarene fra utelivsekspert Per Sundnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Øyh! Er\'e mulig å få servering her, eller?!

Du kjenner typen: Han som brøyter seg fram mot bardisken mens han snakker høyt i mobiltelefonen og knipser med fingrene etter bartenderen. «Bønder i by\'n», kaller Per Sundnes sånne.

Per Sundnes, til daglig popekspert i NRK, gir i disse dager ut boka «Chic og bruk i storbyen», som er en slags moderne variant av de gamle gode skikk og bruk-bøkene.

- Er du raus, respektfull og chic, kommer du langt, forteller Per Sundnes til Dagbladet.

Men byløve Sundnes har også langt mer konkrete råd å komme med.

Er du usikker på hvordan du skal oppføre deg på byen? Har du spørsmål om hva du skal ha på deg på den første daten? Eller om hvor du finner de beste sjekkestedene?

Send inn spørsmål til utelivseksperten nå! Per Sundnes svarer deg på nettmøte tirsdag 18. oktober klokka 14.

Som en forsmak gir vi deg her et lite knippe gode råd for de usikre og udannede fra boka «Chic og bruk»:

På bar

Ikke bruk fingerspråk når du bestiller. Bartenderen har mye å gjøre, og det ikke sikkert han forstår hva den ene fingeren du holder opp foran nesa hans skal bety.

Hvis du roper etter bartenderen, er du nærmest garantert å rykke nærmere start og måtte begynne forfra i køen. En proff bartender har full oversikt over køen og vet hvem sin tur det er. Du virker ikke verdensvant når du henger over bardisken og knipser etter tyrkershots.

Og glem for all del ikke: bare amatører har isbiter i hvitvinen.

På konsert

Hysssssj! Jeg har ikke kommet på denne konserten for å høre deg skravle høyt med kompisen din. Og ikke syng med. Når jeg er på Radiohead-konsert, har jeg betalt for å høre Thom Yorke synge, ikke deg.

Du er på konsert. Du kan ikke forvente å få stå alene. Ikke bli sur når folk skubber borti deg. Det er likevel lov å vise hensyn, og lange rekker med fjortisjenter som holder hverandre i hånden fordi de er redde for å miste hverandre på vei frem mot scenekanten, bør forbys.

Slå av mobilen. Det er ytterst pinlig når \'Crazy Frog\' går av midt i Magnets fineste øyeblikk.

Ingen blir imponert over høylydte historier om hvordan du hørte dette bandet for ti år sida, før de var kjente og hvordan de var mye bedre før de ble kommerse. Slutt å tøffe deg og ikke ta fra andre folk gleden over konserten ved å rakke ned på bandet.

SKIKK OG BRUK: Hvordan var det nå igjen - begynner man med den ytterste eller den innerste kniven? Utelivet har mange fallgruver.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer