«Skal jeg være ærlig, visste jeg ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg.»

Natt til i går festet Kurt Nilsen med Alicia Keys og Justin Timberlake. Men for Kurt er det Spellemannprisen som gjelder.

LONDON/OSLO (Dagbladet): Etter utdelingen av Brit Awards reiste Kurt Nilsen direkte til plateselskapet BMGs nachspiel på det eksklusive utestedet Belvedere i Holland Park i London.

Velvillig poserte «The World Idol» sammen med superstjernen Alicia Keys før han gikk inn og tok en drink sammen med superstjerner som Outkast og Justin Timberlake.

- Det var bare helt rått! Skal jeg være ærlig, visste jeg ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Der kom Justin Timberlake forbi, og han hilste. Hva skal jeg si? spør Kurt Nilsen.

- Plutselig sto bare Alicia der, og fotografene tok bilde. Veldig morsomt!

Ble beskjeden

Dagen derpå er bergenseren tilbake for et hotelldøgn i Oslo. I dag reiser han videre til Østerrike for å gjøre promotion. Men gårsdagens stjernefest vil han huske lenge.

- De visste jo ikke hvem jeg var, så jeg valgte å være litt rolig. Jeg satte meg i en sofa med en pils. Og så kom de på rekke og rad: Shania Twain, Westlife-gutta og Faithless.

- Jeg ville ikke ta kontakt med noen, for jeg vet at det kan være slitsomt. Men det var jo utrolig morsomt når de kom bort, sier Kurt Nilsen om bli-kjent-treffet med BMGs artiststall.

- Hva snakket dere om?

- Nei, si det. Det ble vel mest musikk. Jeg skal opptre sammen med Outkast i Tyskland om noen uker. Skal jeg være helt ærlig, føler man seg litt liten. For dem var dette veldig stort. Jeg var jo bare der som deltaker på en fest, sier Nilsen.

Drømmer om Spellemann

Tidligere har Kurt Nilsen fulgt Spellemann-showet i sofakroken sammen med familien. Under årets show om en drøy uke kan Idol-vinneren selv være den som får mest oppmerksomhet. Hans låt «She's So High» er nominert til Beste låt. Nilsen er også nominert til Beste nykommer.

- Spellemannprisen har alltid vært stort for meg. Jeg husker jeg satt foran TV-en og så på da Pogo Pops ga bort sin pris til rockeklubben Garage. Spellemannprisen er noe skikkelig. Vinner jeg den, da føler jeg virkelig at musikken min blir verdsatt, sier Nilsen.

Året han har lagt bak seg, er fullt av høydepunkter. Festen med stjernene på Brit Awards er kanskje den mest surrealistiske, men det er noe helt annet som er Kurt Nilsens beste minne.

- Første gangen jeg følte at publikum bare kastet seg med som i en bølge, var da jeg sang Bjørn Eidsvåg tidlig i Idol-konkurransen. Det var helt sykt. Det er det jeg har jobbet for i alle år. Det var en ubeskrivelig følelse! Det var slik at håret reiste seg, sier han.

Avsluttet med glamburger

På smilet kan det se ut som om Kurt Nilsen nærmer seg kontrakt med BMG i Storbritannia. Oppmerksomheten han fikk under Brit Awards, sier det samme. Kurt Nilsen ble vartet opp av plateselskapet og satt til bords side om side med de aller fremste.

- Jeg fikk et veldig positivt inntrykk. Vi jobber sakte, men målrettet. Det tror jeg er en riktig strategi, sier Nilsen, som møtte hele selskapets toppledelse under London-besøket.

Den tidligere rørleggeren er imidlertid ikke interessert i å plukke opp alle stjernefaktene han ble presentert for. Etter nachspielet var han så sulten at han måtte på gatekjøkkenet på hjørnet for å plukke opp en hamburger.

- Jeg måtte ha en glamburger, ler Nilsen.

Etter Spellemannprisen håper han i stedet å kunne reise hjem med pynt til peishylla.

ROCKESTJERNE: Et og annet lærte Kurt Nilsen om hvordan man skal gjøre entré. Her kommer «The World Idol» på fest.
KURT OG ALICIA: Rett etter ankomst på nattklubben Belvedere poserte Kurt Nilsen sammen med superstjernen Alicia Keys. - Det var bare helt rått! sier Kurt om stjernenachspielet.