Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal lære sørlendingene å danse som Janet Jackson

Bright Eyes røpet at de skal til Hovefestivalen.

NORGESVENNER: Conor Oberst forteller at han likte seg så godt på Hovefestivalen i 2007 at han kommer tilbake til sommeren. Foto: Universal
NORGESVENNER: Conor Oberst forteller at han likte seg så godt på Hovefestivalen i 2007 at han kommer tilbake til sommeren. Foto: Universal Vis mer


Conor Oberst (30) fikk fort rykte på seg for å være sin generasjons Bob Dylan da han ga ut albumet «Fevers and Mirrors» med bandet Bright Eyes som 20-åring.

Denne uka er han aktuell med Bright Eyes-albumet «The People's Key», og røper for Dagbladet på telefon fra London at han skal spille på Hovefestivalen i sommer, etter sist å ha gjestet festivalen for fire år siden.

- Jeg hadde en så god opplevelse da jeg spilte på Hovefestivalen sist gang at jeg gleder meg veldig til å komme tilbake. Konserten gikk midt på natta og det var en helt spesiell atmosfære, sier Oberst til Dagbladet.

God å danse Når han til sommeren skal tilbake igjen, lover han å danse som Janet Jackson

- På det siste albumet vårt er vi nærmere pop enn vi noen gang har vært før, selv om det ikke er helt i Janet Jackson-gata. Jeg er imidlertid ganske lik Janet Jackson på andre måter. Begge er gode å danse og har vært i musikkbransjen ei stund, sier Oberst.

For - selv om Oberst er relativt ung, fyller 31 år i neste uke, har han gitt ut musikk siden han var 13 år gammel. Allerede da med politisk brodd. Han mener selv at han ikke har forandret seg som musiker de siste 18 årene.

- Jeg skrev låtene mine da jeg var 13 år gammel på samme måte som jeg skriver dem i dag. De samme temaene går igjen. Det er en ryggmargsrefleks.

Selvgod mine - Du var ganske rasende i låtene dine som 13-åring? Er du fremdeles det?

- Ja, det tror jeg. Det er fremdeles mye å være sinna for i verden. USA turer jo på som før med sin selvgode mine og tror at de kan rydde opp i verden.  Men det er mulig det har blitt et litt mer subtilt sinne med årene. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, sier Conor Oberst.

Det har gått sterke rykter, blant annet i musikkmagasinet Rolling Stone, om at «The People's Key» er den siste plata Conor Oberst vil gjøre under Bright Eyes-navnet, og i fremtiden konsentrere seg om soloprosjektet sitt med The Mystic Valley Band. Det avkrefter han overfor Dagbladet.

- Jeg vil holde på begge bandene. De utfyller hverandre. Bright Eyes er for meg et studioband, mens soloprosjektet mitt er mer livebasert. Det er slike ting man må gjøre for å overleve mentalt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling