Skal lage den første a-ha-dokumentarfilmen noensinne

- Vil skildre bandet så ærlig som mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At tidenes første a-ha-dokumentar nå er i startgropa har ikke vært kjent tidligere, men kommer fram av en tilskuddssøknad sendt til Norsk filminstitutt av produksjonsselskapet Motlys.

Både regissør Thomas Robsahm og a-has manager Harald Wiik bekrefter dokumentarfilmen overfor Dagbladet.

Wiik forteller at de takker nei til «veldig, veldig mange» henvendelser, også av filmtypen, men at denne føles rett.

- Det har med Thomas' kvaliteter som filmskaper og menneske å gjøre, og måten han presenterte ideen for oss på. Han framstår som genuint opptatt av a-ha musikalsk og har nærmet seg dette på riktig måte - med entusiasme, ryddighet og kjærlighet. Det er veldig stor interesse for a-ha globalt, og også spekteret av henvendelser er stort. Det er ikke nødvendigvis til forkleinelse for andre, men Thomas' vinkel og musikkinteresse har skilt seg ut, sier a-ha-manageren til Dagbladet.

Musikkfokus Musikalsk sett er det mye å ta av i historien om a-ha: Norges mest suksessfulle popband gjennom tidene med hengivne fans over hele verden, eneste norske Billboard Hot 100-topp og over 100 millioner solgte singler og album kombinert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer