Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Skal lage den mest grusomme filmen noensinne

Regissør Reinert Kiil skapte furore med sin forrige voldelige undergrunnsfilm «Hora». Nå kommer oppfølgeren.

GROTESKT: «Inside the Whore» er tittelen på filmen som skal følge opp den voldelige undergrunnsfilmen «Hora». Ifølge regissør Reinert Kiil blir denne enda mer grotesk enn eneren.
GROTESKT: «Inside the Whore» er tittelen på filmen som skal følge opp den voldelige undergrunnsfilmen «Hora». Ifølge regissør Reinert Kiil blir denne enda mer grotesk enn eneren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Kun tre dager gjenstår før filminnspillingen av Reinert Kiils siste exploitation-film er unnagjort.

Sammen med et knippe norske, danske og svenske skuespillere har han tilbragt det meste av sommeren på Kvam utenfor Bergen, for å lage oppfølgeren til den mye omtalte «Hora».

Filmen var den første norske i Grindhouse-genren, som Quentin Tarantino stadig beveger seg i.

Vi snakker om såkalte «exploitation»-filmer. Exploitation betyr utnyttelse, og denne typen filmer utnytter uhemmet publikums nysgjerrighet på det mildt sagt usedvanlige, både drømmer og mareritt.

- Denne blir enda råere enn den forrige og like grotesk, sier Reinert Kiil om sin andre spillefilm.

Kjent rolleliste Forrige gang var hovedrolleinnehaveren pornoskuespilleren Isabel Vibe. Hun er med denne gangen også og har følge med blant andre Viktoria Winge, Dagrun Anholdt og danske Kim Sønderholm på rollelista.

Den norske regissøren vil ikke røpe hva slags roller de nevnte skuespillerne har i den brutale oppfølgeren. Men han lover at publikum vil bli overrasket.

- Fotografen og regissøren i filmen bestemmer seg for å lage den mest grusomme filmen noensinne. I bunn og grunn handler filmen om å ta liv av staben og skuespillerne, forklarer regissøren.

I «Inside the Whore» følger vi crewet og skuespillere som var med i første film.

- Noen har fått sjokk av manuset, mens andre digger konseptet, sier Kiil og fortsetter:

- Eneren var en metafilm hvor vi viste 70-tall-filmenes plusser og minuser. Denne gangen går vi enda dypere og lager bakomfilmen til «Hora».  Det blir på en måte en dokumantraisk film med fiksjonær handling, altså en tulledokumentar, sier Kiil.

Sikter mot utlandet Kiils rape revenge-film fra 2009, der hovedrolleinnehaveren blir brutalt voldtatt og sverger en grusom hevn over overgriperne, fikk hard medfart av norske anmeldere. I utlandet derimot er den tatt mye bedre i mot.

Derfor har han allerde siktet mot det internasjonale markedet og gitt oppfølgeren tittelen: «Inside the whore».

- Jeg har lyst til å kjøre den rett ut på internasjonale filmfestivaler. USA og Asia er førsteprioritet. Vi blander også mange forskjellige språk i filmen, slik at den blir mer mottakelig for flere land enn Norge, sier regissøren og presiserer at undergrunnsfilmer av denne typen har et mye større marked i utlandet.

Originalfilmen ble laget på nullbudsjett, også denne gang skal regissøren klare seg på et minimalt budsjett på rundt 400.000 kroner.

«Hora», som kom rett ut på DVD, har vunnet tre internasjonale filmpriser. Denne gangen er drømmen å få «Inside the whore» på kinolerretet også.

-  Dette er en lettere film å se. Selv om det er enda grovere ting som skjer, blir oppfølgeren en mer mainstream film, sier regissøren.

Eneren en metafilm — hvor vi viste 70-tallets plusser og minuser — under visnihng .- visste at det var en film   Denne gangen enda dypere — en bakomfilm om en film — som liksom lages Tulledokumentar. Hovedfilmen er bakomfilmen til Hora 2.    Moccamentary film — en dokumantraisk film du ser på me en fiksjonær handling.

ER MED: Viktoria Winge er blant flere kjente skuespillere i filmen.
ER MED: Viktoria Winge er blant flere kjente skuespillere i filmen. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!