Skal lage Molde-orgasme

Carlos Santana spruter av energi foran morgendagens konsert i Molde. Han har ett mål: Å gi publikum orgasme.

- Foruten mat og skaperevnen er orgasmen det viktigste for ethvert voksent menneske, sier den legendariske gitaristen Carlos Santana til Dagbladet.

I flere uker har han nå turnert i Europa og USA - og han har åpenbart energitanken full. Han er lykkelig og fornøyd, både på egne vegne - og verden for øvrig.

- Elsk mer

- Det er en så viktig og positiv tid vi lever i. Så mye skjer. Jeg er overbevist om at vi ser slutten på den stupide verden. Det meste går den riktige veien i verden. Men vi er ikke i mål, og der har vi alle, ikke minst vi musikere, en jobb med å vekke folk. For å få alle til å elske mer. Jeg skal i alle fall gjøre mitt, fortsetter mr. Santana.

Hvis noen fortsatt er i tvil: Det var på Woodstock i 1969, hippiebevegelsens høsttakkefest, denne mannen fikk sitt gjennombrudd med sine endeløse gitarsoloer. Og han var blant de som tok siste bussen hjem.

Som så mange andre musikere som fikk med seg Woodstock, har han vært opptatt av åndelige relasjoner. Det er han i høyeste grad fortsatt.

- Sjekk ut Afrika

Carlos Santana er også opptatt av det nye århundret - og han har lagt planer for tidenes nyttårsfeiring i Brasil. Han har fått med seg den gamle Woodstock-generalen Michael Lang på prosjektet også.

- Jeg sa det til minn venn som kalte seg for Prince: Du har «1999». Jeg har 2000. Han lo godt av den - og tok selvsagt også i mot invitasjonen til å være med på den store konserten som vi nå forbereder, fortsetter Santana. Han understreker at det er folk som har viet sine liv til å kjempe for menneskeheten, som inviteres.

- Men hvor går musikken i det nye århundret?

- Jeg er ikke i tvil: Framtida ligger i Afrika. Det er så mye som ligger her, et slikt potensial med energi, glede og friskhet, mener Santana.

Spiller sammen?

Foran morgensdagens konsert lover han både gammelt samt ferskt materiale, men han garanterer ikke om han vil spille hiter, som «Black magic woman» og «Gypsy woman», på forhånd.

- Jeg ser fram til å møte Herbie Hancock og hans gutter. Jeg elsker det Herbie står for. Han er Mount Everest i sin sjanger.

- Vil dere spille sammen mandag?

- Det ser jeg slett ikke bort fra, ler Santana lurt.

<B>SPILLESUGEN:</B> Jeg har lyst til å spille i tre timer, men vet ikke om jeg får lov til å holde på så lenge, sier en opplagt Carlos Santana til Dagbladet.