Skal lage tv-serie om Eirik Jensen: - Jeg mener han er uskyldig

Planlegger premiere neste år.

TILTALT: Tidligere polititopp Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og grove narkotikaforbrytelser. Nå vil et norsk produksjonsselskap lage dramaserie om Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILTALT: Tidligere polititopp Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og grove narkotikaforbrytelser. Nå vil et norsk produksjonsselskap lage dramaserie om Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Produksjonsselskapet 4 1/2 Film kjøpte i fjor rettighetene til Eirik Jensen-biografien «På innsiden - historien om mitt politiliv».

Boka handler om Jensens karriere i politiet og hans arbeidsmåter, men bruker arrestasjonen og etterforskningen av Jensen som ramme for fortellingen.

Til NRK sier produsent Håkon Øverås at de vil lage en tv-serie basert på den tidligere polititoppen, som ble tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse i går.

Produsenten sier til Dagbladet at han ikke har noen etiske betenkeligheter med å lage serie av Jensens historie.

- Jeg tenker at boka byr på spennende og interessante krimhistorier i en fase av livet der han er under hardt press. Det er denne historien vi ønsker å fortelle, sier Øverås til Dagbladet.

Eirik Jensen er tiltalt for å ha mottatt 2,1 millioner kroner fra Gjermund Cappelen for å hjelpe ham å smugle inn 13,9 tonn hasj siden 2004. Jensen nekter straffskyld.

Mener Jensen er uskyldig Øverås ha hatt flere møter med Jensen i forbindelse med kjøpet av rettighetene. I løpet av disse møtene har produsenten fått et positivt inntrykk av Jensen og Øverås mener den tidligere polititoppen ikke er skyldig etter tiltalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer