Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal lage tv-serie om Eirik Jensen: - Jeg mener han er uskyldig

Planlegger premiere neste år.

TILTALT: Tidligere polititopp Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og grove narkotikaforbrytelser. Nå vil et norsk produksjonsselskap lage dramaserie om Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILTALT: Tidligere polititopp Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og grove narkotikaforbrytelser. Nå vil et norsk produksjonsselskap lage dramaserie om Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Produksjonsselskapet 4 1/2 Film kjøpte i fjor rettighetene til Eirik Jensen-biografien «På innsiden - historien om mitt politiliv».

Boka handler om Jensens karriere i politiet og hans arbeidsmåter, men bruker arrestasjonen og etterforskningen av Jensen som ramme for fortellingen.

Til NRK sier produsent Håkon Øverås at de vil lage en tv-serie basert på den tidligere polititoppen, som ble tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse i går.

Produsenten sier til Dagbladet at han ikke har noen etiske betenkeligheter med å lage serie av Jensens historie.

LAGER SERIE: LAGER TV-SERIE: Håkon Øverås fra 4 1/2 Film jobber med en tv-serie om livet til Eirik Jensen. Her med regissør Eva Sørhaug, som han samarbeidet med tidligere. Foto: Dagbladet
LAGER SERIE: LAGER TV-SERIE: Håkon Øverås fra 4 1/2 Film jobber med en tv-serie om livet til Eirik Jensen. Her med regissør Eva Sørhaug, som han samarbeidet med tidligere. Foto: Dagbladet Vis mer

- Jeg tenker at boka byr på spennende og interessante krimhistorier i en fase av livet der han er under hardt press. Det er denne historien vi ønsker å fortelle, sier Øverås til Dagbladet.

Eirik Jensen er tiltalt for å ha mottatt 2,1 millioner kroner fra Gjermund Cappelen for å hjelpe ham å smugle inn 13,9 tonn hasj siden 2004. Jensen nekter straffskyld.

Mener Jensen er uskyldig Øverås ha hatt flere møter med Jensen i forbindelse med kjøpet av rettighetene. I løpet av disse møtene har produsenten fått et positivt inntrykk av Jensen og Øverås mener den tidligere polititoppen ikke er skyldig etter tiltalen.

- Personlig er jeg  av den oppfatningen at han er uskyldig. Den oppfatningen deler jo mange av hans tidligere kollegaer, blant annet hans tidligere sjef, sier Øverås.

Håkon Øverås understreker at 4 1/2 film skal lage en dramaserie, ikke en dokumentar, basert på boka. Han mener hans personlige oppfatning derfor ikke kommer til å påvirke det endelige resultatet.

- Kan bli et partsinnlegg
Ekspert i pressetikk, Gunnar Bodahl-Johansen, mener produsentens uttalelser skaper et problematisk utgangspunkt for tv-serien, selv om den ikke har et journalistisk utgangspunkt.

- Hvis serien skal baseres på Jensens egen historie og produsenten har som utgangspunkt at han er uskyldig, så er fallgruven stor rent faglig. I verste fall kan det gjøre at serien blir et partsinnlegg, sier Bodahl-Johansen.

Gjermund Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe, er først og fremst kritisk til at det skal lages en tv-serie basert på Eirik Jensens bok.

- Det spiller ikke noe rolle om produsenten mener Jensen er uskyldig, men jeg syns det er svært uheldig at de lager en tv-serie basert på boka. De kapitlene som omtaler Cappelen, riktig nok ikke ved navn, fremstår som en slags forsvarstale, sier de Vibe. 

Premiere neste år Håkon Øverås har forståelse for at noen oppfatter hans personlige mening som et problem.

- Det hadde kanskje vært klokt å la være å si hva jeg mener, men jeg har møtt han noen ganger og for meg opptrer han som én som ikke bryr seg om penger. Det er mulig min oppfatning er et problem i forhold til gjennomføringen av denne tv-serien, men det er jo først og fremst Jensens egen historie som er bakgrunn for boka, sier Øverås.

Tv-serien skal etter planen være ferdig høsten 2017. Hvem som skal spille den korrupsjonstiltalte politimannen er ennå ikke klart.

Rettsaken mot Eirik Jensen er berammet til august i år.

 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!