Skal lage vikingserie

Onsdag kveld hadde en av tidenes dyreste TV-serier, «ROME» , norsk premiere på Canal +. Menn i kappe og toga, sensuelt pyntede kvinner og fattigfolk i filler og elendighet skal underholde oss. Hva kan en slik serie fortelle dagens mennesker?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire hundre år etter at den siste kongen ble drevet ut av byen deres, hersker republikken Roma over mange nasjoner. Men den klarer ikke styre seg selv.

Med disse ordene innledes TV-serien «Rome», en av tidenes dyreste satsinger på sitt felt. Bare de to første episodene har et budsjett på fem millioner dollar hver.

Republikkens sterke menn fyller TV-skjermen, Pompeius Magnus og Julius Cæsar. Den første holder hjemmefronten i sjakk, den andre har i årevis vært på hærtog i Gallia og utvidet rikets grenser. Roma herjes av indre strid; på gatene, i palassene og i Senatet.

Cæsar er soldatenes mann, folkets mann. Pompeius er en slu strateg - med mange mektige menn på sin side. Hvem skal gå seirende ut? Selv om vi vet svaret, er spenningen etablert.

De færreste husker hvordan Cæsar kom til makten, hvilke intriger som lå bak og hvilken innflytelse begivenhetene hadde på vanlige mennesker. Nå skal du få vite hva som skjedde. Teppet går opp for «Rome».

DERMED FLYTTES VI til Gallia. I sterkt undertall vinner romerne slag etter slag. Kampene raser. Sverd krysses. Blod flyter. Hyl og skrik. Menn med hjelmer, brynjer og skjold baner seg vei mellom hverandre. De hogger løs til høyre og venstre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer