Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skål Lisa!

LONDON (Dagbladet): Mamma mia for en suksess! Lisa Stokke, Benny Andersson, Bjørn Ulvæus og de britiske kritikernes jubler. - Jeg har aldri tvilt på at dette ville bli bra, sier Lisa Stokke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABBA-feber

- Veldig flott at så mange likte forestillingen. Men jeg har i grunnen aldri tvilt, sier Lisa Stokke og spurter smilende mot artistinngangen på Prince Edward Theatre i West End. Tromsø-jenta forsikrer at hun er uthvilt til tross for at det ikke er mange timer siden hun skålte med Ulvæus og Andersson på premierefesten.

- Jeg gikk tidlig hjem og er selvsagt klar for de vanlige arbeidsdagene.

Premierefesten fant sted på den trendy kjendisrestauranten Mezzo i Soho.

Kaos

Utenfor, i Wardour Street, var det tilløp til kaos da hovedpersonene slitne trakk seg tilbake i natt. Politiet måtte beskytte de to ABBA-veteranene.

I går hadde Lisa en vanlig arbeidsdag. Hun spiste sammen med forloveden Ian Davie, sin mor Judith Stokke og morens samboer Øyvind Wallem før hun gikk på jobb.

Gode kritikker

  • «Absolutt fantastisk,» skriver The Daily Mail, og karakteriserer «Mamma Mia» som en fornøyelig ny musikal. Avisa skriver at den berømte ABBA-musikken er knyttet flott sammen med dramatiske scener, og at publikum hele tida sitter og venter på replikken som gir signalet til en ny ABBA-hit.

Lisa Stokke får også god kritikk, hun karakteriseres som «frisk og fornøyelig».

  • Også The Mirror er fra seg av begeistring. Kritikeren Tony Purnell mener «Mamma Mia» kan ha startet en ny trend, der berømt musikk blir hovedingrediensen i nye musikaler.

- Vi venter på oppfølgere, der Beatles og Rolling Stones får sine musikaler, skriver The Mirror.

  • - Det er stort sett bare The Telegraph og London-avisa Evening Standard som er noe reserverte eller negative.

Evening Standard mener «Mamma Mia» er dårlig, og beskriver Lisa Stokkes stemme slik: «Lisa Stokke har en tendens til å bruke skjelvende stemme slik at man føler den slår mot deg som en knyttneve.»

SUKSESS: Benny Anderson, Lisa Stokke og Bjørn Ulvæus våknet opp til svært gode kritikker i dag morges.