Skal møte Stargate igjen

Ylvis har ikke snakket med dem siden de lagde «The Fox».

TILBAKE DER DET STARTET: Sist gang Ylvis var i New York, lagde de «The Fox». Nå er de tilbake. Foto: Linus Sundahl-Djerf
TILBAKE DER DET STARTET: Sist gang Ylvis var i New York, lagde de «The Fox». Nå er de tilbake. Foto: Linus Sundahl-DjerfVis mer

NEW YORK (Dagbladet): Etter en kort natts søvn møtte Ylvis pressen i New York i dag etter å ha opptrådt foran 1,6 millioner TV-seere på «Late Night With Jimmy Fallon».

Det var også i New York eventyret startet da Bård og Vegard Ylvisåker dro i studio med de norske hitmakerne i Stargate tidligere i år. Etter hektisk jobbing i studio ble «The Fox» født. Nå er det klart for gjenforening. 

Men Ylvis-brødrene sier at de ikke vil lage noen oppfølger.

- Vi skal møte dem og si hei, for vi har ikke snakket sammen etter at vi lagde denne sangen. Men det er ikke snakk om noen oppfølger til denne låten her. Vi vil lage et tv-program. «The Fox» er bare en av mange musikkvideoer som vi har gjort, sier Bård Ylvisåker til Dagbladet.

Tatt seriøst Ylvis var forrige måned gjester hos talkshowvertinna Ellen DeGeneres og skal i morgen opptre på det tradisjonsrike morgenshowet «Today Show» på NBC. Jimmy Fallon sa under introduksjonen av de bergenske gutta i natt at dette var det beste musikkinnslaget han noen sinne hadde hatt på programmet sitt, selv om han hadde Paul McCartney på besøk på mandag.

- De beste var å snu seg midt i sangen og se at Questlove fra The Roots satt og spilte trommer og var rev, sier Bård Ylvisåker.

- Jeg synes også at det var ganske fint da Jimmy Fallon sang cha-cha-cha-cha-cha-cha i revekostyme. Det var et lite høydepunkt, supplerer broren Vegard.

- Hvordan opplevde dere gårdagen?

- Det var på en måte som å være hjemme, vi fikk si det vi hadde lyst å si om ting, og folk tok oss veldig seriøst, sier Vegard.

For brødrene sier at selv om de har sett hvordan amerikansk overfladiskhet fungerer, så var talkshowverten Jimmy Fallon genuint entusiastisk.

- Faren er jo når man kommer til USA som «en norsk act», at man bare blit hundset rundt om kring og må gjøre det man får beskjed om. Men det var gøy at vi ble tatt på alvor, sier Bård.

Brødrene mener  altså at de ble tatt godt i mot av den amerikanske tv-giganten NBC.

- Man kan jo føle at man er svak og liten og ikke kan si ifra hva man egentlig mener når fire karer fra USA sitter i studio og sier at vi skal gjøre ting på en spesiell måte. Men her ville folk bare høre på deg, forklarer Vegard.

Røper backstagegjøremål I tillegg til den norske brødreduoen, var «Harry Potter»-skuespiller Alan Rickman, også kjent fra den første «Die Hard»-filmen, og «Kick Ass»-skuespiller Chloe Moretz. Men de fikk ikke sett noe til de andre stjernene under innspilling i NBC-huset.

- Alan Rickman så jeg ikke snurten til,  men vi var jo så opphengt i våre egne ting. Vi er mer nerdete enn kjendisjegere, så vi satt og øvde, forteller Bård.

- Da gjorde det kanskje ikke noe at Miley Cyrus var gjest dagen før dere hos Jimmy Fallon, og således bommet på deres opptreden med en dag?

- Jeg tror nok ikke Miley Cyrus føler det slik at hun bommet, sier Bård og ler.

- Hva skjedde backstage, da?

- Vi spiste mye ost. Og frukt. Så skulle vi jo framføre den sangen live for første gang, og måtte dermed øve på det. Så vi bare satt og kosa oss.