Skal noen brennes?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MARTINE AURDAL

er politikk- og debattredaktør i det nylig lanserte feministiske tidsskriftet Fett. Hun har allerede gjort en god del av jobben, et medieutspill. I det Sissel Benneche Osvold hylder som et modermord, langer hun ut mot bl.a Janne Haaland Matlary. Det lukter både Da Vinci-koden og kristenmanns blod lang vei. For Aurdal bruker M-ordet. Mørkemann!

Jeg skal på ingen måte heve meg over lanseringsstrategier, og gledet meg i utgangspunktet over en ny stemme på meningsmarkedet der jeg satt på ergometersykkelen vel vitende om at Dagbladet, Dagsavisen og VG tar nøyaktig et kvarter å konsumere, det vil si omtrent syv kilometer og tre fire hundre kalorier. Tøff overskrift, tenkte, jeg, «Ut av skapet», og bildeteksten fulgte vinklingen, for professor Janne Haaland Matlary er mørkemennenes førstedame, liksom, vi ser en dynamisk og til og med mørkkledt Haaland Matlary, og det er allerede nå som om det er noe mystisk over henne. Ikke bare mystisk. Rent ut skremmende, vil jeg si. Da jeg også kjente igjen endel av mine egne setninger i Aurdals tekst, uten at hun sier hvem hun siterer fra, måtte jeg av sykkelen og strekke ut. For hva vil Aurdal? Egentlig? Bortsett fra å lansere ett sikkert ålreit tidsskrift uten å måtte betale for reklame?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer