Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal nyte livet i Nord-Norge

BERLIN (Dagbladet): Overinspektør Derrick er blitt pensjonist. - Nå gleder jeg meg til å kunne nyte livet på hytta i Nord-Norge, sier Horst Tappert - som smeller voldsomt med dørene når han forlater den populære krimserien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Horst Tappert (74) har gjennom 23 år spilt inn 282 episoder av serien, som vises i 102 land. Men nå er det slutt. I flere avskjedsintervjuer med tysk presse raser han mot Derricks forfatter. En plan om å la assistent Harry Klein i Fritz Wepperts (56) skikkelse bli den nye Derrick, er han sterk motstander av. Folkene bak ZDF-produksjonen leker nemlig med tanken om å la Klein bli adoptert av sin sjef og på den måten få hans etternavn og tittel i en ny serie.

I ukas utgave av nyhetsmagasinet Focus forteller han om sine fanatiske fans.

Selvmord

- En kvinne fra Sør-Tyrol sendte meg et brev hvor hun fortalte at hun hadde giftet seg med en mann bare fordi han liknet på meg. Nå ventet hun barn med ham, men hun kunne ikke fordra mannen. Derfor ville hun ta sitt eget liv, siden hun hadde innsett at hun ikke kunne få meg. Hele affæren var grufull. I lang tid spurte jeg meg selv om jeg hadde medansvar for det som skjedde.

Som pensjonist vil han fortsatt ta på seg oppdrag som filmskuespiller. Men først og fremst gleder han seg til å nyte tilværelsen på hytta i Nord-Norge.

Lykkelig

- Der kan jeg lese, kose meg og gå ned til havet og fiske. Det er så spennende, så fantastisk. Om vinteren har vi nordlys. Jeg ligger ofte i senga og føler meg rolig, avslappet og vanvittig lykkelig.

- Hva i tilværelsen gjør deg mest glad?

- Når jeg kan oppholde meg tre uker i Norge og se på havet, sier Tappert.

LYKKELIG I NORGE: Horst Tappert blir pensjonist og gleder seg til å nyte hyttelivet i Nord-Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!