MULIG GJENSYN: Om man skal tro en av serieskaperne bak nyinnspillingen av MacGyver, så kan det hende vi får et gjensyn med noen av de originale skuespillerne. FOTO: NTB scanpix
MULIG GJENSYN: Om man skal tro en av serieskaperne bak nyinnspillingen av MacGyver, så kan det hende vi får et gjensyn med noen av de originale skuespillerne. FOTO: NTB scanpixVis mer

Skal overtale «MacGyver»-veteranene til å gjøre comeback

Nyinnspillingen drar nostalgikortet. 

(Dagbladet): San Diego Comic Con er i full sving, der tv-, film- og spillindustrien i disse dager viser frem prosjektene som skal dominere medieverdenen de kommende månedene og åra.

Et selskap som er godt representert under Comic Con, er den amerikanske tv-kanalen CBS, som i år kjørte i gang et helt panel for deres kommende nyinnspilling av «MacGyver».

Ifølge Deadline skal medskaper og utøvende produsent, Peter Lenkov, ha fortalt de oppmøtte at produksjonen prøver å komme i kontakt med de originale skuespillerne fra 1985 serien.

Lenkov skal ha fortalt at tanken bak dette er å få de inn i gjesteroller, men han skal ikke ha nevnt noen navn - selv om det er naturlig å tenke at den originale MacGyver, Richard Dean Anderson, har blitt kontaktet.

Hjerne over muskler

Under det nevnte panelet var også James Wan til stede.

På spørsmål om hvorfor vi trenger MacGyver på tv i dag, skal Wan ha svart følgende:

- Han er en annerledes type enn det du ser på tv i disse dager. Han bruker hjernen istedetfor musklene sine.

- Han tyr bare til vold om han må, la «Conjuring 2»-regissøren til før han avsluttet med følgende:

- Han er på ingen måte lik James Bond eller Jason Bourne.

I produksjon

Under panelet skal Lenkov ha bekreftet at produksjonen av serien nå er i gang, og for de oppmøtte hadde CBS tatt med seg et eksklusivt klipp fra nyinnspillingen.

Handlingen denne gangen foregår noe lenger tilbake i tid enn i originalserien. Det er ikke Dean Anderson som spiller hovedrollen i comeback-versjonen, men skuespilleren Lucas Daniel Till (25).

Den nye versjonen skal visstnok dykke ned i MacGyvers familietre, noe den originale serien aldri gjorde og vi skal få se MacGyver stifte organisasjonen han er en del av i originalserien.

Her skal han bruke sine talenter som blant annet innebærer unkonvensjonelle løsninger til hvilket som helst problem og en bred vitenskapelig kunnskap til å redde liv.

Serien om den handlekraftige og oppfinnsomme agenten Angus Macgyver i Richard Dean Andersons skikkelse gikk sin seiersgang over sju sesongen fra 1985 til 1992, og et uvisst antall repriser i årene etter.

Startet på nytt

Tidligere denne uka ble det kjent at CBS vraket «MacGyver»-innspillingen etter dårlig mottakelse og at pilotepisoden må lages på nytt.

Grunnen til dette var at den opprinnelige pilot-episoden ikke fikk de reaksjonene kanalen ønsket under de første testvisningene.

I tillegg har regissøren som først sparket i gang prosjektet, James Wan, endelig tid til å bidra.

Wan har nylig hatt stor suksess med filmene «The Conjuring 2» og «Furious 7», og er en av verdens heiteste regissører for tida.

Med Wan kommer det en rekke forandringer i «MacGyver»-nyinnspillinga, deriblant et helt nytt manus skrevet av Peter Lenkov, som står bak «Hawaii Five-O».

Skal overtale «MacGyver»-veteranene til å gjøre comeback