NY SERIE: Jakob Oftebro spiller i den nye actionserien til Viaplay, «Rig 45». FOTO: NTB Scanpix
NY SERIE: Jakob Oftebro spiller i den nye actionserien til Viaplay, «Rig 45». FOTO: NTB ScanpixVis mer

Skal på morder-jakt igjen. Jakob Oftebro i ny actionserie fra oljeplattform

Oftebro spiller Nordsjøarbeider i ny actionserie.

(Dagbladet): - Ensemblet av skuespillere er helt utrolig, og det er gøy å bryne seg med så mange gode skuespillere, sier Jakob Oftebro, i en pressemelding.

I den nye actionthrilleren «Rig 45» spiller han mot skuespillere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Irland. Handlingen foregår på en norsk oljerigg i Nordsjøen, og er ifølge serieskaperne satt i et rått og ubarmhjertig klima.

OLJEPLATTFORM: Handlingen i «Rig 45» er satt til en nrsk oljeplattform. FOTO: Viaplay
OLJEPLATTFORM: Handlingen i «Rig 45» er satt til en nrsk oljeplattform. FOTO: Viaplay Vis mer

Serien skal etter planen være ferdig innspilt i desember i år. I tillegg til Oftebro, spiller også Søren Malling, kjent fra «Kapringen» og «En kongelig affære», Gary Lewis, fra blant annet «Outlander» og «Gangs of New York», Catherine Walker fra «Versailles» og «Critical», og Lisa Henni, fra «Snabba Cash» og «Fallet», i den nye serien.

- Fantastisk øyeblikk

Regissør Per Hanefjord er svært fornøyd med å ha fått så mange kjente navn på rollelista.

- Det var et fantastisk øyeblikk da jeg, med et manus til en spennende thriller i hendene, så på bildene og navnene på skuespillerne vi hadde fått med. Et internasjonalt stjernegalleri i et dramatisk miljø, det blir ikke mye bedre enn det, sier regissør Per Hanefjord.

Morder blant dem

Handlingen i serien er satt til juleferien, hvor ti riggarbeidere er på oljeplattformen for å gjøre vedlikeholdsarbeid. Det blåser opp til sterk storm, og en rekke merkelige funn gjør arbeiderne mistenker at det er begått en kriminell handling. Når de etter hvert innser at det er en morder blant dem starter jakten på hvem morderen er, og kampen for å overleve.

Jakob Oftebro har hatt en rekke store roller i både TV-serier og filmer de siste årene, og med «Rig 45» har han sikret seg enda en. Tidligere i år hadde han en av hovedrollene i NRK-serien «Monster», som fikk European Script Award for beste nyskapende manus for en TV-serie. Serien er også solgt til USA, hvor den skal vises på kanalen Starz i original versjon.

Serien vil bli sendt på Viaplay i hele Norden, og ITV International Distribution vil distribuere rettighetene til resten av verden.