Skal posere nakne for TV-seerne

Nytt britisk kunstprogram skaper debatt.

PROVOSERENDE? Et nytt TV-program om akttegning skaper reaksjoner i Storbritannia. Her vises akttegning i form av en performance på Sydney-biennalen i 2000. Foto: SCANPIX / AFP / GREG WOOD
PROVOSERENDE? Et nytt TV-program om akttegning skaper reaksjoner i Storbritannia. Her vises akttegning i form av en performance på Sydney-biennalen i 2000. Foto: SCANPIX / AFP / GREG WOOD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kunstprogrammer er vanligvis ikke blant TV-programmene som skaper mest debatt. Særlig ikke programmer med hovedfokus på opplæring.

Men et nytt undervisningsprogram på Channel 4 skaper nå reaksjoner i Storbritannia.

Innføring i akttegningProgrammet skal sendes på dagtid, og har fått tittelen «Life Class: Today's Nude». Programmet skal rett og slett gi TV-seerne en innføring i akttegning - en tradisjonell tegnemåte der nakne mennesker står modell. Det melder blant andre avisa The Independent.

Programmet vil presentere nye aktmodeller på skjermen hver dag. Meningen er at TV-seerne selv skal kunne tegne modellene. Samtidig vil kunsteksperter komme med tips og råd i et eget hjørne av skjermen.

Det høres kanskje ikke veldig kontroversielt ut. Men programmet skal sendes klokka seks om ettermiddagen, tre timer før det såkalte vannskillet som regulerer TV-innhold som passer seg for mindreårige.

Og ikke alle er like begeistret over den nye muligheten til å gjøre inngående studier av nakne mennesker via TV-skjermen.- Channel 4 er besatt av sex og nakenhet, kommenterte John Beyer, direktør for organisasjonen Mediawatch-UK, ifølge The Independent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer