Skal radio-Norge digitaliseres med tvang?

Dab-saken er en mediepolitisk farse.

RADIODAGER: Vi nordmenn elsker radio, men er lunkne til Dab digitalradio. Trolig også etter sommerenes «Ja til radio»-kampanje, skriver Dagbladets kommentator. Foto: SCANPIX
RADIODAGER: Vi nordmenn elsker radio, men er lunkne til Dab digitalradio. Trolig også etter sommerenes «Ja til radio»-kampanje, skriver Dagbladets kommentator. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| En mild og velkjent stemme fløt ut av den gamle Sølvsuper'n på hytta. Den sa noe om at vi måtte si ja til en overgang til digitalradio, for bare da sa vi ja til en lys framtid for radioen i Norge.

Men hallo? Her var det noe som skurret, og det var ikke fordi antenna på reiseradioen brakk i 1983.

Ville sommerens Ja til radio-kampanje, i regi av lobbyorganisasjonen Digitalradio Norge, virkelig ha oss til å tro at alt annet enn en helhjertet omfavnelse av digitalradio er et slags svik mot radioen som sådan — at et nei til innføring av radioteknologien Dab (Digital audio broadcasting) og stenging av FM-nettet også er et nei til alle stemmene, øyeblikkene, bildene og innsiktene radioen gir oss?

Kjære Digitalradio Norge og eierne NRK, P4, Radio 1, The Voice og Radio Norge: Ikke fornærm oss. Vi elsker radio. Vi sier ja til radio. Det er Dab vi er lunkne til.

JO DA, vi har fått med oss at digitalradio også er nettradio og radio via tv-dekoderen, men det er om Dab og stenging av FM-nettet det politiske slaget står. Femten år etter at prøvesendingene startet, selges det fortsatt mer enn ti ganger så mange FM-radioer som Dab-radioer her til lands. Det er trolig et sted mellom 20 og 25 millioner FM-mottakere i norske hjem, mot noen få hundre tusen Dab-mottakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.