Skal rasister også hylles?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Homofile som kjemper for likestilling blir ofte møtt med påstander om at de ikke respekterer de som ønsker å undertrykke dem. Det er spesielt de homofiendtlige religiøse organisasjonene og aktivistene selv som krever respekt for sine synspunkter. Regjeringen har ikke gitt uttrykk for sin direkte respekt, men gått svært langt i sin aktive støtte. Likestillingsminister Anniken Huitfeldt ga statsstøtte til Frelsesarmeens Ungdom, selv om de var homofiendtlige i strid med gjeldende vedtekter. Islamsk Råd fratas heller ikke sin statsstøtte, selv om de nekter å ta avstand fra dødsstraff for homofile.

Fritt Ord går likevel lenger. De hyller personer som på grunnlag av sin religiøse overbevisning ønsker å begrense andres liv. I år gir de sin årlige hederspris til Nina Karin Monsen, blant annet på grunn av hennes sterke, religiøst motiverte homohets de siste par åra.

I lyset av den offentlige støtte, respekt og hyllest til homofober, blir det følgelig relevant å spørre om også rasister skal støttes, respekteres og hylles.

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen likestiller fullstendig rasisme og homofobi. «En heterofil majoritets fordommer mot en homofil minoritet» er akkurat like lite «begrunnelse for forskjellsbehandling» som «liknende negative holdninger mot dem av en annen rase, opphav eller hudfarge.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer