Skal redde britenes ære

Trioen Muse mener britpopen ødelegger for engelske band utenfor Storbritannia. Men det skal de ordne opp i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Engelske Muse er i landet. I kveld entrer de scenen på Rockefeller i Oslo. I morgen står Bergens Garage for tur. Trioen er glade i turnelivet.

- Det er derfor vi startet bandet, forteller vokalist, gitarist og låtskriver Matt Bellamy til Dagbladet.no. Han sitter nydusja, forkjøla og smørbrødgumlende sammen med bassist Chris Wolstenholme og trommis Dominic Howard bak Rockefeller-scenen.

De turnerte på 50 festivaler i fjor sommer. De varmet opp for Red Hot Chili Peppers og Foo Fighters og solgte en halv million kopier av debuten «Showbiz». Fjoråret var en hektisk tid for trioen fra Teignmouth i vest-England. Bellamy mener Muses publikum tilnærmer musikken på to måter:

- Hvis vi spiller i Nederland, er det helt stille. Det ser ut som folk er helt inne i musikken, mens i for eksempel Frankrike og Italia tar det helt av. Mye mer fysisk.

Referansejuntaen

Muse er britiske, og dermed - nesten - automatisk geniforklarte i engelsk musikkpresse. Bandet er også et av ofrene et referansejuntaens herjinger i media. Det eksempelvis umulig å finne en Museartikkel uten at Radiohead står nevnt i teksten. Bandmedlemmene har hørt en del Radiohead, men trekker fram amerikanske referanser for å beskrive sin egen musikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer