Oslo, 2012
Herbjørg Wassmo intrvjuer Hadia Tajik for Magasinet
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
Oslo, 2012 Herbjørg Wassmo intrvjuer Hadia Tajik for Magasinet Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Skal redde skandalekontor

Kulturdepartementet presenterte i dag et helt nytt styre for det skandaleforfulgte kontoret Office for Contemporary Art Norway.

Det gamle styret i OCA ble i desember kastet av departementet etter en langvarig krangel om finansiering. I dag er altså nytt styre på plass.

- Jeg er glad for at vi har fått på plass et styre med solid kompetanse og erfaring fra administrasjon, økonomi og kunstfag, skriver kulturminister Hadia Tajik til Dagbladet.

Kunsten ikke i fare - Mandatet er stort, men pengebingen er liten. Vi må klare å bruke de pengene vi får best mulig. Det blir den viktigste jobben for det nye styret. Det sier nyutnevnt styreleder i OCA, Marit Reutz, til Dagbladet.

Til tross for reduserte administrasjonskostnader frykter hun ikke at OCAs kunstfaglige ambisjoner må vike for et stramt budsjett.

- Men det kan hende at man må prioritere skarpere enn før. Det får vi se på, sier Reutz til Dagbladet.

Kontoret, som årlig får bevilget 15 millioner kroner fra kultur- og utenriksdepartementet, har gått i underskudd over lengre tid. På et tidspunkt sto Munch-utstillingen i den anerkjente Veneziabiennalen i fare.

Styreleder Marit Reutz er utdannet siviløkonom, og jobber i Telenor. Hun er også styreleder i norsk filminstitutt. De øvrige styremedlemmene blir billedkunstner Marianne Heier, kurator Per Gunnar Eeg-Tverbakk, professor i arkitekturteori- og historie, Mari Lending, og Thomas Gunnerud, direktør ved Nationaltheateret.