PÅ EN HVIT HEST: Live Svalastog Skinnes skal komme ridende på en hvit hest til Slottets hagefest. Foto: Nina Bjærff / Privat
PÅ EN HVIT HEST: Live Svalastog Skinnes skal komme ridende på en hvit hest til Slottets hagefest. Foto: Nina Bjærff / PrivatVis mer

Skal ri til slottsfest

- Nå har jeg mulighet til å være Askepott på ordenlig.

(Dagbladet): Torsdag neste uke har kongen og dronningen invitert til hagefest på slottet, og blogger Live Svalastog Skinnes står på gjestelista.

Hun har planlagt en entré litt utenom det vanlige.

- Som Askepot

- Jeg skal ri opp Karl Johan og opp mot slottet på en hvit hest, forteller Skinnes til Dagbladet.

- Hvordan kom du på dette?

- Jeg har to hvite hester. Om vinteren rir jeg rundt i skogen, som Askepott. Nå har jeg mulighet til å være Askepott på ordentlig, sier hun.

Skinnes måtte få tillatelse av slottet og politiet for å få lov, og har nå avtalt å stoppe et stykke unna slottet, for at det ikke skal gå utover sikkerheten.

- Jeg har fått ordnert med hestepassere og alt, sier hun.

I bunad

Nå er det bare antrekket som gjenstår.

- Det er et stort dilemma om jeg skal ha på meg bunad eller noe kul norsk design. Jeg tar det jo helt ut allerede, så kan ikke spare på noe når det gjelder antrekk.

I vinter fikk Skinnes spørsmål fra slottet om hun ville være med og skrive boka som er gitt ut i forbindelse med kongeparets 25-års jubileum.

Skinnes driver bloggen Gardsfrua Live, hvor hun skriver om livet på landet.

Ifølge NRK har hun vært en tydelig stemme i landsbruksdebatten og har blant annet skrevet debattinnlegget «Fem grunner til at hver eneste nordmann bør bry seg om landsbruksoppgjøret», som stod på trykk i Aftenposten.