Skal rocke Pakistan

Lukas Kasha har så smått begynt å gjøre seg bemerket i Oslo og Norge. Nå vil rockebandet bli store i Pakistan.

Lukas Kasha hevder selv at de må være det første norske, og trolig det første vestlige, rockebandet som turnerer i Pakistan. 30. september legger bandet i vei på den utradisjonelle utenlandsturneen. Det er foreløpig booket konserter i Karachi, Islamabad og Lahore.

-  Det kommer til å bli en utrolig spennende kulturutveksling. Vi er naturligvis spent på hvordan vi blir mottatt, sier gitarist Kristian Pålshaugen.

Groovy

-  En opplevelse for livet, konstaterer vokalist og gitarist Andreas Prestmo.

Bakgrunnen for at Oslo-bandet har blitt tilbudt spillejobbene, er like enkel som den er original:

-  Vi øver i lokalene under Norsk-Pakistansk Forening. Da popstjerna Ali Khan med manager kom på besøk i vår, anbefalte foreninga oss overfor manageren. Khan jammet med oss. Så fikk vi tilbud om å spille med ham i Pakistan, sier Pålshaugen.

-  Hva var det som fikk ham til å falle for deres musikk?

-  Vi har groovy rytmer som jeg tror de kicket veldig på, sier keyboardist Eyvind Brox.

-  Ali synger folkemusikk med klare elementer av pop på urdu. Med vår rocka sound ble det en spesiell, men utrolig kul jamsession, forteller Andreas Prestmo.

Ekspressfart

I de drøye to ukene i Pakistan vil bandet først spille fem-seks låter sammen med Khan. Deretter blir det Lukas Kasha for alle penga.

-  Det er satt opp tre show så langt, men vi er forespeilet flere. Vi skal gjøre vårt beste for å promotere våre låter, og formidle vårt uttrykk til det pakistanske publikummet, sier Pålshaugen.

Lukas Kasha, som med dagens besetning har bestått i ett år, vil også turnere en del i Norge utover høsten. Den første store jobben blir på Øyafestivalen neste lørdag.

-  Øya blir en flott mulighet til å nå ut til et bredere publikum. Dette året har ting skjedd med ekspressfart, og vi er bare innstilt på å kaste mer kull i lokomotivet og jobbe knallhardt videre, sier Prestmo. Bandet vant rocketurneringa Fight Club i juni, de opptrådte på Norwegian Wood, og låta «Queen of Smack» har vært på radio. De gir ut singelen «Kiss My Gun» like etter Øya-konserten.