Skal sette verdensrekord i å riste på rumpa

Vil «twerke» seg til Guinness.

TWERK: Miley Cyrus er i disse dager kanskje mest kjent for sin vågale rumperisting. Nå vil den amerikanske Hip hop-artisten Freddie Ross invitert 250 dansere til Manhattan's Herald Square i New York for å sette en Guinness-rekord innen «twerking». Foto: Stella Pictures
TWERK: Miley Cyrus er i disse dager kanskje mest kjent for sin vågale rumperisting. Nå vil den amerikanske Hip hop-artisten Freddie Ross invitert 250 dansere til Manhattan's Herald Square i New York for å sette en Guinness-rekord innen «twerking». Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Fenomenet «twerk», eller «twerking» har den siste tida skapt stor oppmerksomhet verden over.

Den noe spesielle dansestilen har skapt furore på internett, og mye av oppmerksomheten rundt dansen i det siste er trolig på grunn av den amerikanske skuespilleren og sangeren, Miley Cyrus.

Ifølge Oxford Dictionary Online, beskrives twerking som «Å danse til populærmusikk på en seksuelt provoserende måte, hvor man bruker mye hoftebevegelser og har en lav, huk holdning.»

Nå har imidlertid den amerikanske Hip hop-artisten, som er kjent innen «bounce music», Freddie Ross invitert 250 dansere til Manhattan's Herald Square i New York for å sette en Guinness-rekord innen «twerking», ifølge Huffingtonpost.

Ross, eller Big Freedia som kan kaller seg, har også kritisert Miley Cyrus for hennes måte å tilnærme seg dansestilen på. Han mener at Cyrus ikke håndterer bevegelsene, og at hun har en lang vei å gå.

- Det er rett og slett støtende for mange mennesker som har twerket og ristet rumpa i mange år, og kanskje spesielt for den svarte kulturen, sier Ross til nettstedet Fuse.

Målet er at alle 250 deltakerne skal riste rumpa si i to minutter, og det hele går av stabelen den 25. september.