Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal sminke opp TVNorge

Silje Stang (28) blir TVNorges ungdommelige alibi når hun fra høsten skal lede et nytt underholdningsprogram. I går skrev hun under kontrakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siljes kontrakt er med TV2, men det er TVNorge som fortsatt skal få nyte godt av stjernen fra «Mandagsklubben».

- TVNorge trenger henne mer enn TV2, bekrefter programredaktør Nils Ketil Andersen. Han har programansvar for begge kanalene.

TVNorge sliter med lave seertall, til tross for at «Mandagsklubben» treffer den unge og kjøpesterke målgruppa som er gull verdt for en reklamekanal. Kanalen har også opparbeidet et aldri så lite gubbekompleks. Det er behov for både foryngelse og fornyelse, og her blir Silje Stang en viktig brikke.

Skeptisk

Etter suksessen med «Mandagsklubben», har TV2 lenge ønsket å knytte til seg Silje. Dagbladet skrev allerede i november at hun var på vei til kanalen, men hun ønsket selv å sette premissene.

- Etter å ha jobbet i radio i mange år blir man skeptisk til tv. Det er så mye sterkere som medium, mener Silje, som nå har sluttet i P4 for å ofre seg for tv-arbeid.

- «Mandagsklubben» er et konsept jeg trives i. Når jeg nå må eksponere meg så mye, er det viktig at jeg står inne for det jeg gjør, fortsetter hun.

- Er det grunnen til at forhandlingene har trukket ut?

- Vel, det er vel mer at jeg er et surrehue. Jeg har glemt kontrakten et par ganger...

Bundet i to år

I går husket hun den, og fra 1. august har Silje bundet seg for to år framover. Fram til sommeren vil Silje konsentrere seg fullt og helt om «Mandagsklubben», og programredaktør Andresen bekrefter at det dreier seg om et underholdningskonsept, i første omgang på TVNorge.

Silje veit ikke helt selv hva hun har lyst på.

- Vanskelig å si. Jeg er vant til å jobbe med partner, så kanskje det blir noe sammen med andre?

Store, blå øyne

- Hva er drømmeprogrammet?

- Aner ikke. «Mandagsklubben», kanskje? Som tv-menneske har jeg store, blå øyne og er klar for det meste, sier Silje Stang - før hun tenker seg om.

- Ja, innenfor visse rammer, da...

NY JOBB: Silje Stang skal sminke opp bartekanalen TVNorge med sitt nye underholdningsprogram.