Skal spare «flere millioner kroner» i SBS Radio

Usikkert hva som skjer med de ansatte i Radio 1, Radio Norge og The Voice.

- MÅ SPARES I ALLE AVDELINGER: Optimisme og god stemning rådet da lytteren Inger Furuseth fikk åpne Radio Norge i april i fjor. Nå skal det spares flere millioner kroner i selskapet som eier kanalen.
Foto: JOHN T. PEDERSEN
- MÅ SPARES I ALLE AVDELINGER: Optimisme og god stemning rådet da lytteren Inger Furuseth fikk åpne Radio Norge i april i fjor. Nå skal det spares flere millioner kroner i selskapet som eier kanalen. Foto: JOHN T. PEDERSENVis mer

SBS Radio, som eier Radio 1, Radio Norge og The Voice, varsler oppsigelser. Hvor mange som må gå, er foreløpig uklart.

— Situasjonen skyldes to ting: den dårlige økonomien som alle medier merker for tiden, og usikkerhet rundt konsesjonen, som utløper ved årsskiftet, sier klubbleder Tommie Terkelsen i Radio 1 til TV 2.

Hvor mye som skal spares, vil ingen ut med, men ifølge Terkelsen er det snakk om «flere millioner kroner». SBS Radio har til sammen 115 årsverk.

— Foreløpig har jeg ikke helt oversikt over hvem som må gå, men det må spares i alle avdelinger av SBS Radio. Vi synes alle dette er veldig trist, sier Terkelsen.

For en måned siden kunngjorde Medietilsynet at Radio 1 mister konsesjonen i Oslo og Trondheim, og får en noe annerledes konsesjon i Bergen og Stavanger.

— Vi vil levere en anke til Medietilsynet innen utløpet av fristen, som er på torsdag, sier kommunikasjonssjef Eirik Johansen i SBS Radio.
 (©NTB)