Skal sparkes - skjønner ingen ting

Administrerende direktør Pål Trælvik i TVNorge blir på et møte torsdag sparket fra jobben, melder TV 2. Trælvik selv skjønner ingenting.

- Dette kommer helt overraskende på meg. Jeg har ikke hørt noe fra styret som skulle tilsi at jeg får sparken, sa Trælvik til NTB onsdag kveld.

Han måtte selv ringe styret for å få saken bekreftet. Etter nok en telefon fikk han også en begrunnelse.

- Styret og jeg har forskjellig formening om hvilken retning vi skal satse i. Man må gjøre noen valg, og vi er uenige om de valgene, sa Trælvik.

Han vil ikke utdype hva denne uenigheten går ut på.

- Hva synes du om å få vite dette via pressen?

- Snodig. Jeg har aldri opplevd noe lignende før, sa Trælvik til NTB.

Ifølge TV 2 blir TVNorges økonomidirektør Morten Skotland Hansen konstituert som ny leder for kanalen, men selv har han ingen kjennskap til dette.

- Jeg er ikke blitt forespurt, og vet ingenting om dette, bedyret Skotland Hansen overfor NTB onsdag kveld.

BB-suksess

TVNorge AS eies av konkurrenten TV 2, som har 49,3 prosent av aksjene, og av det amerikanske selskapet SBS Broadcasting, som eier 50,7 prosent av aksjene. Leder i styret er amerikaneren Howard Knight.

Pål Trælvik hevder overfor NTB at TVNorge AS så langt i år ligger godt an til å holde budsjettet.

TVNorge har opplevd eventyrlige seertall denne våren, etter at Big Brother ble lansert på kanalen. Det har ført til økte reklameinntekter, men før Big Brother var kanalen svært dårlig butikk. Millionene har rent ut av TVNorge AS. I løpet av de siste tre årene skal kanalen ha hatt et samlet driftsunderskudd på 400 millioner kroner. Redningen har vært en økonomisk garanti fra TV 2, men den gjelder ikke lenger.

Ifølge Dagens Næringsliv er Trælvik garantert etterlønn i 12 måneder når han nå må gå av. Trælvik selv vil ikke bekrefte dette, men sier han onsdag kveld også snakket med styret om de økonomiske betingelsene.

- Signalet jeg fikk var at dette skulle vi nok bli enige om, sier Trælvik til NTB.