- Skal spille Anders Behring Breivik i internasjonal 22. juli-film

Samtidig skal Jon Øigarden ha fått rollen som forsvarer Geir Lippestad.

SKAL HA FÅTT ROLLE: Ifølge NRK har skuespiller Anders Danielsen Lie fått rollen som Anders Behring Breivik i filmatiseringen av 22. juli filmen «Norway», signert Paul Greengrass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKAL HA FÅTT ROLLE: Ifølge NRK har skuespiller Anders Danielsen Lie fått rollen som Anders Behring Breivik i filmatiseringen av 22. juli filmen «Norway», signert Paul Greengrass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge NRK er det skuespiller Anders Danielsen Lie som har fått rollen som terrorist Anders Behring Breivik i regissør Paul Greengrass' film om 22. juli-angrepet.

Videre skal Jon Øigarden ha fått rollen som forsvarer Geir Lippestad.

Som Dagbladet tidligere har omtalt har filmen arbeidstittel «Norway», den har fått over 17 mill. i statlig filmstøtte og spilles inn i Norge denne høsten og vinteren. Visningsrettighetene er allerede solgt til strømmetjenesten Netflix.

Kan ikke bekrefte

Anders Danielsen Lie har ikke besvart Dagbladets gjentatte henvendelser.

Jon Øigarden er hemmelighetsfull rundt opplysningen om at han skal inneha en av filmens større roller, terroristen Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad.

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte påstandene om at jeg skal spille Lippestad, sier Øigarden til Dagbladet.

I slutten av september skrev Dagbladet om at Greengrass var på hemmelig Norges-besøk for å finne skuespillere til 22. juli-filmen.

- Det ville vært lite respektfullt av meg, overfor det norske folk og de etterlatte, å snakke om filmen med pressen før den er ferdig, uttalte Greengrass til Dagbladet, som traff på den hemmelighetsfulle regissøren i lobbyen til Grand hotell i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer