Skal spille i Hollywood-film

BERGEN (Dagbladet): På rulleteksten til den amerikanske storfilmen «The Weight of Water» står Sean Penn, Elizabeth Hurley, Catherine McCormack - og to fjortenåringer fra Bergen. Halloen, Hollywood!

- Jodå, eg kunne tenke meg å treffe hon der Liz H-u-r-l-e-y .

Jan Tore Kristoffersen ser trassig inn i kamera, for han har dårlig tid, han skal til Sverige med «Bare skyer beveger stjernene» om noen timer. Det er han snille med krøllene og det lure blikket.

Mest ishockey

Siden «Bare skyer beveger stjernene» har han spilt mest ishockey - og det har han i grunnen tenkt å fortsette med. Rita Kvist spilte i vår inn en kortfilm med Eva Dahr, i desember er hun aktuell med 2000-serien til «Midt i Smørøyet». Nå spiller hun helst gitar i jenteband. Ingen av dem skjønner helt at de skal være med i Kathryn Bigelows («Point Break» og «Strange Days») storsatsing «The Weight of Water». Der spiller Jan Tore og Rita et norsk søskenpar - på norsk.

- Morderen er meg. Jeg er en skikkelig morder, jeg.

Rita skinner av spenning.

- Åh, jeg hadde aldri trodd jeg skulle få denne sjansen. Hollywood - det er der de kjente stjernene og filmene kommer fra. En Hollywood-storfilm! Jeg trodde ikke det gikk an.

Den amerikanske storsatsingen er dramatisk - det er historien om et gammelt øksedrap. Den starter i vår tid der journalistparet Sean Penn og Catherine McCormack nøster i et dobbelt øksedrap på to norske innvandrere i 1883.

Må kline

- Vi er veldig glade i hverandre - jeg og broren min, forklarer Rita og er alt inne i rollen sin.

- Søsteren vår er sjalu, og en gang tar hun oss i å kline med hverandre. Da skiller hun oss og jeg blir tvangsgiftet med en engelsk mann jeg ikke elsker. Jeg blir ulykkelig og det ender med at jeg dreper kona til broren min og søsteren min når jeg blir voksen.

For å takle rollen føler hun at hun må bli skikkelig kjent med Jan Tore.

- Da blir det bra å spille sammen. Jeg gidder ikke kline med noen jeg ikke kjenner.

Rita synes at Jan Tore er var veldig flink i «Bare skyer beveger stjernene» - når han bare er Jan Tore er han litt sånn «typisk gutt».

- Tøff og barsk, liksom - som de fleste gutter er. Gangsteraktig, men det er jeg også.

30. oktober reiser de to til Canada der innspillingen starter.

FRA BERGEN: De to fjortenåringene Jan Tore Kristoffersen og Rita Kvist fra Bergen skal spille i Hollywood-film.