Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Skal stå på scenen igjen til høsten

Toralv Maurstad (89) utsetter forestillinger i mai etter at han ble rammet av slag.

SCENEPLANER TIL HØSTEN:  Toralv Maurstad ble rammet av slag for noen uker siden. De planlagte forestillingene hans i mai er utsatt på ubestemt tid, men allerede til høsten håper og tror hans komanjong Rune Alver at han står på scenen igjen. Foto: Scanpix.
SCENEPLANER TIL HØSTEN: Toralv Maurstad ble rammet av slag for noen uker siden. De planlagte forestillingene hans i mai er utsatt på ubestemt tid, men allerede til høsten håper og tror hans komanjong Rune Alver at han står på scenen igjen. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Toralv Maurstad (89) skulle den kommende måneden hatt flere oppsetninger av «Tordis + Alfred = Toralv».

I går ble det kjent at skuespillerveteranen ble rammet av slag for noen uker siden, og er innlagt på Diakonhjemmet hvor han får medisinsk behandling og opptrening.

På grunn av Maurstads helsesituasjon er de planlagte forestillingene på Gjøvik og Stange i mai avlyst.

Til høsten Stykket Toralv Maurstad har det siste halve året turnert med teaterstykket «Tordis + Alfred = Toralv», sammen med pianist Rune Alver. Maurstad har selv skrevet stykket, som omhandler oppveksten med teaterforeldrene Tordis og Alfred Maurstad. Et sentralt trekløver i norsk teaterliv. Fortellingen handler om både oppvekst og voksenliv akkompagnert av pianist og samarbeidspartner Rune Alver.

Alver sier til Dagbladet at planen er at de skal stå på scenen igjen til høsten.

- Planen er at vi skal stå på scenen igjen til høsten, det håper og tror jeg at vi får til, sier Alver.

Da står Vestlandet, Vestfold og Møre for tur. Det er ikke bestemt nærmere hvor stykket skal settes opp.

- I gang med opptrening Dagbladet fikk i går opplyst at Maurstad etter forholdene har det bra.

- Han er allerede i gang med opptrening, og takket være hans gode form og helse, håper og tror jeg at han snart vil være tilbake for fullt, fortalte hans lillesøster Mari Maurstad.

PÅ SCENEN SAMMEN:  Pianist Rune Alver har samarbeidet med Toralv Maurstad i fem år. Nå har de avlyst de kommende oppsetningene, men han håper de står sammen på scenen igjen til høsten. Foto: Scanpix
PÅ SCENEN SAMMEN: Pianist Rune Alver har samarbeidet med Toralv Maurstad i fem år. Nå har de avlyst de kommende oppsetningene, men han håper de står sammen på scenen igjen til høsten. Foto: Scanpix Vis mer

Den svært aktive 89-åringen nådde pensjonsalderen for 22 år siden, men har aldri vist tegn til å trappe ned. I år er det utrolige 83 år siden han debuterte på teaterscenen som prins.

- Den dagen jeg slutter, er jeg dau, sa han til Dagbladet tidligere i år.

- Hva skal jeg ellers finne på? Så lenge jeg får jobbtilbud så sier jeg ja. Jeg er ikke så gammel enda at jeg har problemer med å huske teksten, sa han til Dagbladet tidligere i år.

I november fyller den meritterte skuespilleren 90 år.

- Han har veldig lyst til å stå på scenen, sier Alver og legger til:

- Det er helt fantastisk å se hvilken giv han har på scenen. Med en gang han kommer fram på podiet får han en enorm energi, og han har en utrolig dialog med publikum. Han er en fantastisk skuespiller, sier Alver.

Ingen kommentar De to har samarbeidet i fem år, og har ingen planer om å gi seg.

- Det var skjebnen som førte oss sammen, sier Alver og ler. - Vi gleder oss til å fortsette.

Dagbladet har den siste tida forsøkt å komme i kontakt med Toralv Maurstads kone, Beate Eriksen, uten å lykkes.

I går valgt Nationaltheatret i samråd med familien å sende ut pressemelding.

- Det står etter forholdene bra til, men i samråd med familien ber vi om respekt for at både han og familien trenger ro i rehabiliteringsfasen, skriver informasjonsjef Marte S. Eielsen ved Nationaltheatret i en pressemelding.

Verken Nationaltheatret eller Maurstads familie har ytterligere kommentarer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart