- Skal være hipt

Norges største humortrio savner Turboneger-bassist.

I kveld møter vi Lena fra «Døden på Oslo S» i Harald Eias skikkelse, i tillegg til en hel innbytterbenk med nye, gode karakterer, ifølge dem selv.

Og selv om de nærmer seg førti, er det fortsatt ingen nye, yngre komikere som har klart å overgå dem. Hvorfor?

-  Toppen av tua

-  Samfunnet i dag er jo mye kulere enn før vi slo igjennom. Vi har nok fått mye gratis bare av det. Likevel er vi fortsatt på toppen av tua - men med veldig små våpen og i sleipe gummidrakter. Det er lett å dytte oss ned, sier Tufte Johansen.

-  Ja, men det trenger ikke være noe som er bedre, det trenger bare å være nytt. Se bare på når «The Office» kom. Folk sa at det var det beste de hadde sett, men det er ikke bedre enn «Seinfeldt». Det er bare nytt, liksom. Jeg er veldig opptatt av at humor skal være hipt. Se bare på Kristopher Schau. Han er en utrolig hipp fyr, forklarer Eia.

-  Man skulle håpe at noen nye, yngre komikere tok litt mer styring over karrieren sin. Ylvis-brødrene er jo rundt 12 år yngre enn oss, men de har bare blitt dytta rett inn i underholdningssegmentet for 50-åringer, sier Antonsen.

Språkekspert

De tre har hatt suksess med å blande sær humor, med mer allmenn humor. Men hva synes egentlig de selv er morsomst? Tufte Johansen forteller at de har veldig sans for Eias nye språkekspert, som bruker litt for intime eksempler.Eia forklarer:

PÅ TOPP:  Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen er klare med serien «Tre brødre som ikke er brødre». -  Vi er fortsatt på toppen av tua, sier Tufte Johansen om gjengens posisjon i humor-Norge. Foto: Ole C.H. Thomassen
PÅ TOPP: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen er klare med serien «Tre brødre som ikke er brødre». - Vi er fortsatt på toppen av tua, sier Tufte Johansen om gjengens posisjon i humor-Norge. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

-  Han analyserer setninger av typen: «Jeg er litt redd for sønnen min. Han er litt ute på skråplanet, og jeg så ham nede på plata med knekk i knærne», før han sier: «Det som blir galt i denne setningen her, osv.»

Savner Seltzer

-  Det er vanskelig å vite om det funker på tv. Vi skulle gjerne hatt testvisninger med Thomas Seltzer (fra Turboneger, red.anm.) på alt. Han jobbet med oss i Åpen post et halvt år. Det var de morsomste lunsjene vi har hatt, avslutter Eia.