Skål, verden!

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Norge er i boks, nå skal de ta verden: Spellemann-kometene i Briskeby lanseres både i USA og hele Europa i løpet av året, og er booket inn på et dusin sentrale festivaler på Kontinentet til sommeren.

- Vi har aldri hatt lyst til å være et kjellerband, meldte Briskeby-sjef Bjørn «Bulle» Bergene da han og resten av bandet lot champagnen flyte etter Spellemann-triumfen.

Nå er planene klare for hvordan Briskeby skal få suksess i utlandet.

Prestisjefestivaler

26. mars lanseres albumet «Jeans For Onassis» i Tyskland.

- Vi investerer og putter køl i gryta for at Briskeby skal bli en internasjonal suksess, bekrefter Universal-direktør Petter Singsaas.

Manager Brian Lane tror intens turnering skal gi bandet et internasjonalt gjennombrudd.

Den første uka i april gjør Briskeby fire konserter i Tyskland. Samme uke har de tre showcase-konserter i London.

Lane har booket Briskeby inn på et dusin av Europas viktigste sommerfestivaler, blant dem Rock Am Ring, Rock Im Park, Hultsfred og Roskilde.

Etter å ha solgt 100000 av debutalbumet i Norge, gis det nå ut i Europa - med nytt cover.

Etter Tyskland følger Østerrike, Sveits, Benelux-landene og Skandinavia ved påsketider. I England gis singelen «Propaganda» ut i juni før albumet slippes i august.

USA til høsten

- Det blir etter all sannsynlighet også USA-utgivelse i løpet av høsten. Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger fra våre kontorer i USA, understreker Singsaas.

HELTER:</B> Asgeir Borgemoen er barnas helt, mens Hans Marius «Snah» Ryan og Helge Sten (bak) fra Motorpsycho er helter for oss som er blitt litt eldre. Begge fikk hver sin Spellemannpris.
EKTEMANNEN:</B> Her ser vi Herborg Kråkevik på vei til Spellemann-festen sammen med ektemannen Stig Henriksen, som likte seg best i bakgrunnen.
SPELLEMANN X4</B> Champagnen fløt på Spellemann-nachspielet. Briskeby tok fire priser, og var nattas konger på den store festen. Her ser vi folk fra plateselskapet Universal sprute champis over Lise Karlsnes og trommeslager Claus Larsen. Bare Lene Marlin har tidligere fått fire Spellemannpriser på samme kveld - i fjor. Året før fikk Espen Lind tre priser.