Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Coronaviruset

Skal vi åpne for smittegryter i skolene?

Hvordan hjelper vi elevene fra trygg avstand?

BEKYMRING: Hvilke smitteverntiltak, som faktisk hjelper, vil bli satt inn?, spør innsenderen, som føler angst for at skolene åpner igjen for fullt for tidlig. Foto: Privat
BEKYMRING: Hvilke smitteverntiltak, som faktisk hjelper, vil bli satt inn?, spør innsenderen, som føler angst for at skolene åpner igjen for fullt for tidlig. Foto: Privat Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Når de nå snakker om å kanskje åpne skolene etter påske, må jeg ærlig si at det føles veldig ut som om de vurderer å ofre oss lærere. Hva med de av oss som har helsemessige utfordringer, og også de som ikke har det. Utfordringer som gjorde at vi så vidt kom helskinnet gjennom svineinfluensaen. Hvilke smitteverntiltak, som faktisk hjelper, vil bli satt inn?

To meters-anbefalingen vil være umulig å gjennomføre i praksis. Får vi da munnbind, hansker og antibac, og pleksiglass vi kan stå bak? Hvordan hjelper vi elevene fra trygg avstand, og hva med friminuttene når elevene skal leke sammen? Blir vi prioritert hvis vi havner på intensiven og i verste fall må ha respirator?

Altså, jeg gjør mer enn gjerne jobben hjemmefra, og som dere medkolleger vet, er det mye jobb! Jeg savner elevene, og gleder meg til å se dem ansikt til ansikt igjen. Men når det er tryggere. Håper jeg. Kjenner angsten vokse med tanken på at vi kanskje skal «ofres» på den måten. Mindre barn har få forutsetninger for å klare å overholde avstandsregler, og det finnes faktisk foreldre som sender halvsyke barn på skolen med paracet fordi de må jobbe selv.

Det føles heller ikke riktig at foreldre eventuelt skal kunne velge om de vil ha barna på skolen eller ikke, mens vi MÅ være der når vi fint kan jobbe hjemmefra med dagens tilgang på læringsbrett, pc-er og programmer.

Hva har det for seg med alle tiltak som er satt i gang hvis vi skal mikse smitte på skolene uansett? Jeg håper virkelig at de som avgjør også ser dette, og at det ikke gjennomføres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!