«Skal vi danse» slår tilbake mot «Stjernekamp»

Slo sesongrekord etter å ha falt kraftig.

(Dagbladet): Det er for tidlig å avblåse kampen om lørdagskvelden. Etter et dramatisk fall i seertallet etter premieren, viste «Skal vi danse» i helga en bedring og kapret markedsandeler på bekostning av blant annet NRKs «Stjernekamp».

Selv om sistnevnte fortsatt er større, økte kjendisdanserne sin andel av TV-seerne fra 37,5 til 39,4 prosent.

Sesongrekord på parketten Totalt hadde «Skal vi danse» et gjennomsnitt på 506 000 seere lørdag, mot stjernesangernes 723 000 - et fall på 42 000 seere, som gjorde at de gikk fra 50,2 til 45,4 prosent av alle TV-seere.

- Mens «Stjernekamp» gikk noe tilbake denne lørdagen så økte «Skal vi danse», og satte sesongrekord. På det meste så 650 000 «Skal vi danse» på lørdag, så programmet holder seg veldig godt i sin niende sesong, sier TV 2s assisterende kommunikasjonssjef Bjarne Laastad.

Tidligere sesonger har «Skal vi danse» imidlertid hatt vesentlig bedre tall. I fjor var snittet for hele sesongen 680 000 seere. Men TV 2 mener ikke toget er gått for årets sesong - og viser til at det fortsatt gjenstår flere sendinger.

- «Stjernekamp» startet som kjent opp før «Skal vi danse» i år, og er nær sin finale. Vi har fortsatt fire sendinger igjen og har stor tro på at «Skal vi danse» også i år vil få gode snittall for hele sesongen, sier Laastad.

«Senkveld» og «Farmen» tapte noe markedsandeler i forhold til forrige uke.

Bra NRK-søndag NRK kan på sin side trøste seg med en sterk posisjon søndag - «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» kneip seg inn foran både «Stjernekamp» og «Beat for beat» og endte på pallplassering på lista over helgas mest sette TV-programmer.

Også «Dialektriket» med Yasmin Syed går bra, med 625 000 seere søndag kveld.

«Nytt på nytt» og «Skavlan» topper som vanlig lista over hvilke helgeprogrammer som samler flest nordmenn.