TAPTE KAMPEN: Roy Markussen døde natt til fredag, 56 år gammel. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
TAPTE KAMPEN: Roy Markussen døde natt til fredag, 56 år gammel. Foto: Thomas Reisæter / TV 2Vis mer

«Skal vi danse»-stemmen Roy Markussen er død

Tapte kampen mot kreften.

(Dagbladet): Roy Markussen (56) tapte i natt kampen mot kreften.

Det bekrefter Thomas Leikvoll overfor Dagbladet. Han har vært en nær venn av Markussen i mange år.

Det var VG som først omtalte saken.

Stemmen i «Skal vi danse» Den tidligere operasangeren har hatt den karakteristiske stemmen i TV2-programmet «Skal vi danse» fra sesong 2 til sesong 7.

- Roy Markussen var ønsket til denne sesongen av «Skal vi danse», men takket nei på grunn av sykdom, sier informasjonsmedarbeider i TV2, Unn-Grethe Berge til Dagbladet.

Hans dype stemme ble et kjennetegn for danseprogrammet.

- Han hadde en stemme som bar «Skal vi danse» og som var helt fantastisk til vårt konsept. Både TV2 og Monster Entertainment synes dette er ufattelig trist, sier Berge.

- Hedersmann For Thomas Leikvoll var Roy Markussen en person som ga tittelen hedersmann en mening.

- Han er den som for oss ga tittelen hedersmann en mening. Han hadde talent, var en tilstedeværende mann som alltid var til å stole på, og han satte aldri seg selv foran andre, sier Leikvoll.

I tillegg til å ha stemmen alle kjenner i «Skal vi danse» fra 2002 til 2007, har han vært stemmeskuespiller i blant annet «Rango», «Svampebob» og «Charlie og sjokoladefabrikken».

- Jeg snakker i virkeligheten slik jeg gjør på TV. Hvis jeg skal rope på noen eller tiltrekke oppmerksomheten til noen andre i familien, så sier jeg for eksempel: «Kan Sebastian komme til stuen for middag». Det er helt vanlig - slik er tonen hjemme hos oss, har Markussen sagt til TV 2.

I år er det Simen Sand som har stemmen i «Skal vi danse».