Skal vi magedanse?

«Flashdance» på arabisk/ engelsk uten leggvarmere. Sukkersøtt og sjarmerende.

Film: Denne romantiske komedien er så kvitrende uskyldsren i sin tone at Holly Golightly gjerne kunne dukket opp midtveis og bedt vår dansende venninne Lola til frokost på Tiffany’s. Den blåøyde 50-tallsstemningen kombineres med korrekte innslag fra vår tid, som den homofile bestevennen, som til alt overmål er egypter.

Søt musikk

Dette er marokkanske Nabil Ayouchs første engelskspråklige film. Historien starter på Manhattan, der Lola (Laura Ramsey) går på dansekurs om dagen og er verdens mest smellblonde postbud om morgenen.

Hun forelsker seg i egyptiske Zach (hetero), som kommer fra en rik familie. Zach vil gifte seg og få barn, mens Lola sier at nei, fy farao, slikt har hun tenkt å utsette en ti års tid.

Moralkollisjon

Zach drar hjem til Egypt, Lola følger etter, og ender som elev hos den legendariske magedanseren Ismahan.Dermed er Lola i gang med sine arabiske netter. Hun danser på nattklubb, tar dansetimer og blir innviet i egyptiske skikker og kjønnsmoral.

Som sagt, dette er en romantisk komedie og kanskje skal man ikke la seg lede av sitt politisk korrekte over-jeg, men jeg gir gjerne ros til en amerikansk film om arabisk kultur som bytter ut de sedvanlige terroristene og undertrykte kvinnene med arabere som likner vestlige sukkersøte komediekarakterer.

Det handler om kulturkollisjoner, utroskap og skam, men først og fremst om å realisere drømmer og bringe folk sammen.

Men filmen drypper sirup hele veien – i tilfelle du er allergisk.