Skal vi slutte å krangle?

I stedet for å krangle om hvem som har skylda for at vi ikke er på danskenes nivå, kan vi ikke bare begynne å lære av dem?

SE TIL DANMARK:  Danske "Broen" har vært veldig populær i Norge. Foto: Ola Kjelbye
SE TIL DANMARK: Danske "Broen" har vært veldig populær i Norge. Foto: Ola Kjelbye Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en følgesak til skuespiller Geir Kvarmes kronikk «For dårlige manuskripter» i Dagbladet lørdag 21. april kan jeg lese at jeg er enig med ham i at dårlige manus ødelegger norsk TV-drama. Jeg klandrer ikke journalisten, men bruken av ordet enig, for å binde sammen teksten, gjør meg altså til Kvarmes meningsfelle i saken. Det er jeg absolutt ikke. Jeg mener verken at det står så dårlig til med norsk TV drama som han åpenbart gjør, eller at det er dårlig sjanger- og karakterforståelse blant manusforfatterne som er det største problemet.

Noe jeg imidlertid mener, sterkt, er at profesjonskrigen i norsk film- og TV bransje er meningsløs. Dette underlige fenomenet der de ulike faggruppene beskylder hverandre for å være elendige, og vekselvis gir hverandre skylden for alt som er galt. Alt ettersom hvem man spør så er manusene for dårlige, skuespillerne for svake, regissørene for lite dristige og produsentene for lite profesjonelle. Vi er kanskje ikke best i Europa i TV-drama, men i denne skylde-på-hverandre-øvelsen kommer vi antakelig høyt opp på listen. Hadde den på noen som helst måte vært konstruktiv, ville vi skapt produksjoner i verdensklasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer