KAN BLI TATT AV: Anna Anka og Glenn Jørgen Sandaker er noen av årets deltagere i «Skal vi danse». Blir det streik kan programmet tatt av luften. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KAN BLI TATT AV: Anna Anka og Glenn Jørgen Sandaker er noen av årets deltagere i «Skal vi danse». Blir det streik kan programmet tatt av luften. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Skal vi streike?

Til uka kan «Skal vi danse» bli tatt av luften.

(Dagbladet): Søndag starter Norsk Filmforbund og Produsentforeningen meklingen hos Riksmekleren. Frist for enighet er satt til mandag klokken 24.00.

- I første omgang kan 33 medarbeidere bli tatt ut ved arbeidstart tirsdag, opplyser Sverre Pedersen, forbundsleder i Norsk Filmforbund til Dagbladet.

De første produksjonene som kan bli rammet av streik er «Skal vi danse», «Idol», «Robinson ekspedisjonen» og «Fristet», et nytt konsept som skal gå på TV3 i høst og som akkurat nå er i opptak i Tyrkia.

Kan endre sendeskjema - «Skal vi danse» starter allerede denne uka. Blir det streik må TV 2 endre sendeskjema og sende et annet program istedenfor dansekonkurransen, fortsetter Sverre Pedersen i Filmforbundet.

Andre programmer kan også bli rammet av streik ved en videre opptrapping. Til sammen kan 260 TV-arbeidere bli tatt ut i streik.

- Vi har tre alternativer: Enighet, forlenget mekling og streik, sier Pedersen i Filmforbundet.

Blir det forlenget forhandling møtes partene igjen først om noen uker.

- Ok lønn - Vi har siden mars i år forhandlet med Produsentforeningen om en lønn å leve av og om å inkludere alle som jobber med reality og TV-underholdning i overenskomsten, sier forbundslederen i Filmforbundet.
 
Han forteller at forbundet er enig med Produsentforeningen om at det generelle lønnsnivået «er ok» og man skal forholde seg til lønnsnivået i NRK og TV2, men partene er uenig om hvordan det skal fastsettes og hvordan vi skal regulere lønnsnivået.

- Vi må få et lønnsystem som er tilpasset vår arbeidssituasjon, med mange kontrakter av svært varierende varighet.
 
Står langt i fra hverandre Produsentforeningen tok ut brudd under tarifforhandlingene 17. juni fordi de ikke ville inkludere alle faggrupper i overenskomsten.
 
- Vi må erkjenne at partene står langt i fra hverandre, men vi har likevel tro på at det er grunnlag for å komme til enighet i meklingen. Vi tror ikke noen av partene ønsker streik. Partene må vise stort ansvar og få til en god løsning.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få kommentar fra Produsentforeningen.