DEBATT

Skal vi ta tak i hjernevasken?

Faten Mahdi Al-Husseini (19) er blitt en nasjonal helt. Men hun beveger seg blant ekstreme krefter.

POPULÆR: Faten Mahdi Al-Husseini (19) holdt tale forran Stortinget under den store anti ISIL-demonstrasjonen mandag, og beveget mange av tilhørerne.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
POPULÆR: Faten Mahdi Al-Husseini (19) holdt tale forran Stortinget under den store anti ISIL-demonstrasjonen mandag, og beveget mange av tilhørerne. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Faten Mahdi Al-Husseini (19) er blitt en nasjonal helt og for media et symbol på motstand mot ekstrem islam. HRS har gravd i miljøet den unge kvinnen tilhører. Vi kan i dag dessverre avsløre at hun som så mange andre beveger seg blant ekstreme krefter som har snudd ryggen til et sekulært demokrati basert på humanisme.I fire dager har den unge hijabkledde kvinnen, Faten Mahdi Al-Husseini, blitt hyllet og sitert, og bildet og historien om henne har faktisk gått verden rundt. Hun er blitt jenta som «taler ekstremismen midt imot». Jeg vet ikke om det var flere enn meg som reagerte i første omgang på antrekket til jenta; den stramme hijaben — som er selve kjennetegnet, uniformen til islamske fundamentalister.Dernest reagerte jeg på språkbruken hennes: «Dere følger ikke islam. dere følger djevelen».

Det har i hvert fall kommet et par reaksjoner, innimellom all hyllesten, i form av innlegg som tar til orde for å se nærmere på religionen, dvs belyse ideologien islamisme — og ikke minst ta tak i hvem som hjernevasker ungdom til å bli ekstremister.

Likevel har jeg faktisk ikke sett ett eneste sted — her til lands eller i utenlandsk presse, at noen har spurt denne nydelige fredsengelen som påsto i intervju i går, «Profeten sto for frihet, fred og skjærlighet (sic)»: Hvor har du lært det? Hvilken moske hører du til? Du sier du vil reise rundt i hele Norge å forkynne «sann islam» — hvor lærer man det?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.